Атлетик Билбао победи с 3:1 при гостуването си срещу Виляреал,

...
Атлетик Билбао победи с 3:1 при гостуването си срещу Виляреал,
Коментари Харесай

Билбао разкъса корпуса на „жълтата подводница”

Атлетик Билбао победи с 3:1 при гостуването си против Виляреал, което постави точка на 31-ия кръг в Ла Лига. Загубата бе трета за „ жълтата подводница” в последните им 5 турнирни срещи, като голямата им преднина в точково отношение и позиции в класирането по отношение на баските въобще не пролича в конфликта на „ Ел Мадригал”.

Още в 4-ата минута Оскар де Маркос с превъзходен пас в кулоар изведе Иняки Уилямс в пеналта на домакините, а стражът Серхио Асенхо добре затвори тъмнокожото крило. Уилямс, притиснат до аутлинията, откри метод да върне точката обратно, а това откри късмет пред Иниго Кордоба и от десетина метра с диагонален шут нападателят откри – 0:1.

За да бъде още по-тежко за Виляреал, отборът на Хавиер Ревия трябваше да извърши насилствена промяна преди да са минали и 10 минути игра. Плеймейкърът Пабло Форналс се контузи и това наложи влизането на Роберто Сориано.

Това значително разстрои играта на „ жълтата подводница”, чийто футболисти играеха без ясна визия. След почивката Билбао се възползва от обстановката и започва доста мощно. В 49-ата минута Раул Гарсия провокира избавяне от Асенхо след изстрел с глава, а при последвалия корнер Де Маркос също затрудни оптимално стража. Секунди по-късно Раул Гарсия получи тъничък извеждащ пас от Уилямс и се озова очи в очи с вратаря диагонално по отношение на вратата. Асенхо отрази последвалия изстрел с крайник, само че нищо не можеше да стори, когато Уилямс дотича и направи сполучлива добавка – 0:2.

Попадението докара до осезаемо разпределяне в редиците на баските и те заплатиха цената. В 67-ата минута Карлос Бака се възползва от груба неточност в отбраната им, овладя топката на скорост и пресрещнат от вратаря към дъгата я плъзна сред краката му – 1:2.

Надеждите на Виляреал бяха попарени 3 минути преди приключването на постоянното време. Раул Гарсия получи прекалено много пространство по десния фланг и достави идеалното ниско центриране за Икер Муниан, който се хвърли на шпагат и от 4-5 метра порази задачата – 1:3.

В края на мача нервите на Гонсалес Алваро от Виляреал не устояха и той си проработи втори жълт, надлежно червен картон за неспортсменско държание.

По този метод Атлетик лиши опцията на „ жълтата подводница” да отбрани 5-ото си място във краткотрайното класиране и то остана владеене на Бетис (49 точки). Виляреал е 6-и с 47, като седмият Севиля е единствено с точка по-малко. Колкото до Билбао, активът от 39 пункта му отрежда 12-ото място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР