Атлантическият съвет в България излезе с позиция, свързана със ситуацията

...
Атлантическият съвет в България излезе с позиция, свързана със ситуацията
Коментари Харесай

Атлантическият съюз в България: Москва говори чрез пРезидента Радев

Атлантическият съвет в България излезе с позиция, обвързвана със обстановката с съветския газ, който бе спрян за страната ни.

Ето и какво пишат от там, като публикуваме мнението им без редакторска интервенция:

" Позиция на Атлантичския съвет в България

Защо Путин врътна кранчето на газа за България?

Защото против България в този момент се води пълномащабна съветска хибридна война! Настана време разделно. Ситуацията е или-или.

Най-много руснаците в този момент ги боли от опцията България да изпрати оръжие и боеприпаси на Украйна.

Складовете ни са цялостни с боеприпаси, които в идващите дни са сериозно значими за украинците. Те още не са минали на западни оръжия, а боеприпаси за старите руски, с които в този момент водят война, в задоволително огромни количества не се намират чак толкоз елементарно и бързо. А България има на склад доста и надали е пресилено да се каже, че е нещо като " пещерата на Аладин ".

Девети май наближава. Путин желае победа, а всеки патрон или снаряд, който незабавно може да влезе в приложимост срещу съветските нашественици прави тази победа все по-невъзможна. 

На украинската войска й трябват нашите остарели оръжия и боеприпаси в този момент, а не след година-две. На Украйна й трябват наши остарели МиГ-29, даже и нелетящи такива, а единствено за елементи (имаме такива най-малко шест), както и зенитно ракетни комплекси. След немного време Украйна ще бъде снабдена с задоволително западно оръжие, което е с разнообразни по стандарт боеприпаси. И тогава нашите към този момент ще стават все по-малко потребни. Това визира и военната ни индустрия. Отвореният в този момент прозорец от благоприятни условия за експорт с течение на времето от ден на ден ще се смалява. Ако имаме нещо да го изнасяме, в този момент му е времето. Най-вече тъй като Путин би трябвало да бъде спрян в този момент. Утре ще е късно.

Затова цялата съветска пета колона тук е мобилизирана, за да осуети вземането на решение за изпращане на военна помощ. Ако в Украйна в този момент се води същинска война с оръжия, то България в този момент също е " полесражение ", само че на хибридната война. Засега единствено хибридна. Правителството на Кирил Петков продължава позорно да се снишава за военната помощ. На процедура се държим като завладяна страна. Това демонстрира, че съветските сътрудници за политическо въздействие на държавно стратегическо равнище към този момент вземат превес. Ето за какво е безполезна и визитата на премиера в Киев, в случай че отиде там с празни ръце.

Досега Кремъл съумява да държи държавното управление в шах за военната помощ за Украйна. Това обаче очевидно се оказва незадоволително. От през днешния ден тук към този момент се извършва командата кабинетът да бъде свален и да се назначи ново служебно държавно управление. Кремъл желае пРезидентът да назначи нов длъжностен кабинет, още по-удобен за съветските цели и ползи от предходните. И най-много - да тръгне политическият план на съветската лимонка С. Янев. Това е повода в този момент Русия безочливо да нарушава подписания контракт за доставка на газ и да ни изнудва. Това е обмислен ход в гонене на стратегическа цел за покоряване на страната ни.

Днес Москва приказва посредством пРезидента! Неговият глас е неин политически инструмент. Неговият мандат - историческа опция за завладяване на България и превръщането ни в " съветската врата " (Решетников) на Балканите и " троянски кон " на Москва в Европейски Съюз и НАТО.

Сега от Радев се чака да изплати вложената в него инвестиция. Активът е ново служебно държавно управление. То би трябвало да свърши в идните месеци минимум три неща:

1. Никакво оръжие и муниции за Украйна! Нашите хранилища и военна индустрия имат какво да дадат за разгрома на съветското настъпление и за успеха на Украйна.

2. Газът да се заплаща в рубли, с вероятност нов дълготраен контракт, което да убие всевъзможни старания за диверсификация и да обезсмисли интерконектора с Гърция.

3. Политическият план на Стефан Янев да получи летящ старт, с последователното перспективно източване на електорат от Българска социалистическа партия, Иzраждане, русофилите на Малинов и сходни, Вътрешна македонска революционна организация и други в левия и " патреотичния " набор. 

За легитимност пред НАТО, Радев евентуално ще назначи що годе допустим министър на защитата, който ще разреши прочут прогрес по батальонната бойна група на Алианса у нас и ще държи умерено сериозна реторика по отношение на Русия. Така Радев ще опитва да се написа " натовец " пред съдружниците. И да продължава да хвърля прахуляк в очите им, както го прави с присъединяване си в " Три морета ".

По това тактически Кремъл ще отстъпи, само че за сметка на това, нито един арсенал няма да замине за Украйна. Засега Кремъл е угрижен доста повече от изпращането на оръжие и боеприпаси за Украйна, в сравнение с от капацитета на бойната група на Алианса в България. С нея е планувано да се разправи на един следващ стадий Стефан Янев.

Това сочи нашият разбор.

Предупреждавали сме преди. 

Правим го и в този момент. 

Бъдете бдителни! "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР