Atlanta Open, първи кръгКей Нишикори – Джордан Томпсън 7-6(5), 7-6(5)Кей

...
Atlanta Open, първи кръгКей Нишикори – Джордан Томпсън 7-6(5), 7-6(5)Кей
Коментари Харесай

Кей Нишикори се завърна триумфално в Тура


Atlanta Open, първи кръг
Кей Нишикори – Джордан Томпсън 7-6(5), 7-6(5)


Кей Нишикори записа победа в първия си ATP мач от съвсем две години насам. Японецът се класира за осминафиналите в Атланта след сложен, само че изцяло подобаващ триумф над международния №63 Джордан Томпсън. Най-любопитното бе това, че конфликтът приключи без нито един осъществен пробив.

В идната фаза някогашният №4 ще се изправи против Бен Шелтън или Джунченг Шанг.

Всички 9 аса в мача бяха в актива на Томпсън, който също така направи и по-малко двойни неточности (2-3), само че все пак Нишикори бе по-резултатен при подаванията си (63-60). Финалистът от US Open 2014 завоюва 75% от точките си на първи сервис (49/65), само че пропусна и шестте си брейкпойнта. Това обаче не се оказа съдбовно, защото Томпсън върна жеста и не съумя да осъществя нито един от четирите си шанса за пробив.

Нишикори избави брейкпойнт първоначално, само че по-късно самият той пропиля пет шанса за пробив – три при 1-0 и още два при 3-2. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който японецът пропусна два от трите следващи сетбола, до които доближи, само че все пак не разреши на съперника си да възвърне равенството и взе преднина в мача след 7-6(5).

Втората част протече по подобен метод, като и двамата бяха безупречни на сервис. Това наложи изиграването на нов тайбрек, в който равенството се резервира до 5-5. Много по-големият опит на Нишикори обаче му оказа помощ в напрегнатата обстановка и той победи със 7-6(5), 7-6(5) след два часа и половина игра.
Tenniskafe.com · Странната седмица с клей, допинг скандал и неспортсменско държание
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР