Атланта Брейвс и Роналд Акуня-младши са се споразумели за 8-годишен

...
Атланта Брейвс и Роналд Акуня-младши са се споразумели за 8-годишен
Коментари Харесай

21-годишен венецуелец стана най-младият с договор за $100 млн. в МЛБ

Атланта Брейвс и Роналд Акуня-младши са се споразумели за 8-годишен контракт на стойност $100 млн., който ще задържи аутфилдера на ст. " Сън Тръст Парк " до края на сезон 2026 в МЛБ, заяви ESPN. Сделката включва и клубни клаузи от по $17 млн. за 2027 и 2028 година с обезщетение от $10 млн. при неизпълнението им. Контрактът трансформира 21-годишния венецуелец в най-младия бейзболист в историята с обезпечена седемцифрена заплата.

" Не, не скърбя – разяснява Акуня. – Никой не може да вижда бъдещето. Никой не знае какво ще се случи на следващия ден, тъй че съм изключително благополучен от решението, което всички дружно взехме. Развълнуван съм, че съм тук. Честно казано, не мисля, че нещо ще се промени кой знае какъв брой доста. Аз пристигам от непретенциозно място – Ла Гуайра във Венецуела. Гордея се, че съм от там, и възнамерявам просто да продължа да работя. "

Ronald Acuña Jr., @Braves finalizing 8-year, $100 million extension with two club options, source tells @JeffPassan. https://t.co/vZ6cQUqA2x pic.twitter.com/poFeUh5wZs
— MLB (@MLB) April 2, 2019
Това е едвам вторият седемцифрен контракт в клубната история на Атланта. Досега единственият състезател на " смелчаците " с такова заплащане беше първият бейзмен Фреди Фрийман, който през 2014 година подписа за 8 сезона против $135 млн.

Акуня-младши дебютира в Мейджър лийг през 2018 година и бе определен за " Новобранец на годината ", откакто батира приблизително.293 с 26 хоумръна и 64 RBI. Роденият на 18 декември 1997 година латиноамериканец стана едвам седмият състезател с 25 хоумръна в един сезон, преди да навърши пълноправие по американските стандарти. Останалите са Мел От, Франк Робинсън, Тони Кониляро, Ал Калайн, Орландо Сепеда и Еди Матюс. От тях единствено Кониляро не е член на Залата на славата.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР