АТЛАНТА (AP) — Законодателството, което би забранило на някои граждани

...
АТЛАНТА (AP) — Законодателството, което би забранило на някои граждани
Коментари Харесай

Ксенофобия или предпазна мярка? Законодателите в Джорджия са разделени относно ограничаването на чуждестранната собственост върху земя

АТЛАНТА (AP) — Законодателството, което би забранило на някои жители на Китай да имат земеделска земя в Грузия, напредва в Капитолия на щата макар рецензиите, че предизвиква ксенофобията и може да се изправи пред правни спънки.

Поддръжници споделят, че възбраната е нужна, с цел да се защитят питателните доставки на страната от нация, враждебна на ползите на Съединени американски щати. Много щати вкараха сходни ограничения, които получиха мощ, откакто хипотетичен китайски шпионски балон прелетя над Съединени американски щати предходната година.

Комисия на Камарата на представителите на Джорджия одобри във вторник законопроект, ограничителен продажбата на земеделска земя и земя наоколо до военни съоръжения на „ сътрудник “ на Китай или няколко други страни. Сенатът на щата одобри сходна мярка предишния месец.

Законопроектът на Сената, SB 420, ще забрани на непознати жители от Китай, Куба, Иран, Северна Корея и Русия, които не са законни поданици на Съединени американски щати, да имат земеделска земя в Грузия или всяка земя в щата, коя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР