АТЛАНТА (AP) — Апелативен съд в Джорджия постанови жена, която

...
АТЛАНТА (AP) — Апелативен съд в Джорджия постанови жена, която
Коментари Харесай

Апелативният съд в Джорджия казва, че жена, която твърди, че психичното заболяване е причинило катастрофата, може да използва защита от лудост

АТЛАНТА (AP) — Апелативен съд в Джорджия постанови жена, която е страдала от психологично разстройство, произлизащо от психологично заболяване, когато е предизвикала съдбовен случай автомобилна злополука може да употребява отбрана за безотговорност по време на процеса.

Мишел Уиърсън се движеше с превишена скорост по улиците в окръг Декалб със своя Volkswagen Tiguan през септември 2018 година, когато удари Toyota Corolla, спряла на светофара, принуждавайки я да влезе в кръстовище, където се блъска в друга кола. Майлс Дженес, 5-годишен пасажер в тази кола, получи черепно-мозъчна контузия и пресечен гръбначен дирек и умря от пострадванията си.

Това, че Уиърсън е предизвикал злополуката, не се оспорва, само че юристите на отбраната и прокурорите не се съгласиха какви причини би трябвало да бъдат позволени в процеса.

Адвокатите на Уирсън твърдяха, че психическото й положение по време на злополуката я освобождава от наказателна отговорност и тя се призна за почтена заради безотговорност по обвинявания...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР