Атина. Премиерът Алексис Ципрас и неговият младши коалиционен партньор Панос

...
Атина. Премиерът Алексис Ципрас и неговият младши коалиционен партньор Панос
Коментари Харесай

Kathimerini: В понеделник ще се състои среща между Алексис Ципрас и Панос Каменосю

Атина. Премиерът Алексис Ципрас и неговият младши съдружен сътрудник Панос Каменос най-вероятно ще се срещнат в понеделник следобяд, с цел да обсъдят изискванията за преустановяване на тяхното партньорство и идващите стъпки след телефонен диалог в събота, осведоми електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini , като се базира на лични източници.
Каменос, който управлява националистическата партия " Независими гърци ", анулира плануваната среща с Ципрас в петък, заради - краткотрайното, както се оказа, закъснение на утвърждението от Народното събрание в Скопие на конституционните промени, произлизащи от Споразумението от Преспа за разрешаване на 27-годишния спор за името на някогашната югославска република.
Кабинетът на премиера уточни, че е дал време на своя младши сътрудник да вземе решение за идващите му ходове.
Македония (БЮРМ в материала) приключи своята страна по съглашението от юни в петък, откакто утвърди смяна на името на страната в Северна Македония, дружно с няколко промени в конституцията на страната, напомня изданието.
Сега гръцките депутати ще би трябвало да го ратифицират, с цел да може съглашението да бъде изпълнено. Каменос изрично отхвърли договорката и заплаши да напусне обединението, в случай че въпросът стигне до гръцкия парламент.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР