Атина. Няколко часа, след като анархисти поеха отговорност за нападението

...
Атина. Няколко часа, след като анархисти поеха отговорност за нападението
Коментари Харесай

Kathimerini: Гръцката опозиция нападна СИРИЗА, че не прави нищо срещу анархистите, които се опитаха да запалят автобус с 20 полицаи с коктейли „Молотов“

Атина. Няколко часа, откакто анархисти поеха отговорност за нападението над рейс на спецчасти на гръцката полиция с коктейли „ Молотов “ в Солун, главната опозиционна партия в Гърция Нова Демокрация упрекна държавното управление на СИРИЗА (Съюза на радикалното ляво), че не съумява да се оправи с излязлото отвън надзор принуждение и безвластие в страната, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini .
В сряда консервативната опозиционна партия излезе с изказване, в което нападна държавното управление за това, че „ омаловажава и даже по-лошо – подклажда активността на анархистките групировки в университетите и другите региони с стеснен достъп “.
Партията на Кириакос Мицотакис съобщи, че министър председателят на страната Алексис Ципрас персонално носи отговорността за обстановката.
По-рано в сряда антисистемна формация пое отговорността за нападението с коктейли „ Молотов “ над рейс на специфичните елементи, пътуващ към мястото си на предопределение пред консулството на Турция в събота в Солун, когато живота на към 20 служители на реда бе подложен в заплаха.
В изказване, оповестено на анархистки уеб страница, подписано единствено с „ бунтовниците “, се споделя: „ Ние избрахме да гледаме същинския зложелател в очите, да гледаме неговите въоръжени охранители в очите и да ги изгорим “.
„ Ченгетата са първото затруднение, те са въоръжената защита на статуквото. И те не са непобедими “, се споделя още в известието.
„ Те са цели поради ролята, която са решили да извършват в публичния живот. Те са бранители на страната и на своите господари; те са постоянно подготвени да смажат всеки опит за протест или гражданска война “.
Във вторник служители на реда излязоха на митинги против, както те го дефинираха, „ смъртоносните офанзиви “ над техните сътрудници и упрекнаха страната в „ равнодушие “. Според чиновниците на правозащитните органи, от 2010 година полицейските елементи, охраняващи консулството на Турция в Солун са били атакувани минимум 17 пъти без някой да бъде задържан за това.
Ръководителят на локалния полицейски съюз Теодорос Царидис съобщи, че частите за битка с безредиците са се трансформирали в цели на анархистите.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР