Атина. Напрежението между двата коалиционни партньора в гръцкото правителство продължава,

...
Атина. Напрежението между двата коалиционни партньора в гръцкото правителство продължава,
Коментари Харесай

Kathimerini: Напрежението в коалицията продължава

Атина. Напрежението сред двата съдружни колегата в гръцкото държавно управление продължава, макар опита на водача на „ Независими гърци “ Панос Каменос да прокара противоречиво предложение за различен проект на контракта за името с Македония, написа Ставрос Папантониу в материал за електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini .
Каменос насочи предложение за Балкански защитителен съюз по време на срещата си в Държавния департамент на Съединени американски щати с помощник-държавния секретар по европейските и евразийски въпроси Уес Мичъл във вторник.
Лидерът на по-малкия съдружен сътрудник обаче настоя, че не е застанал срещу държавната линия, заявявайки че е разискал с „ другари и съдружници едно различно и реалистично решение “. Той добави, че не е имал желание да взема самостоятелни от държавното управление решения.
Източници от офиса на гръцкия министър председател Алексис Ципрас взеха отношение към обстоятелството, че Каменос едностранно е поел самодейността да предложи различен проект, до момента в който договорът за името с Македония е в развой на ратификация.
Освен това, неговите мнения се виждат като подривни на задачата на държавното управление да насърчи ролята на Гърция като дирек на непоклатимост в района, изключително във време на политически прелом в Македония, където министър председателят Зоран Заев е замесен във вътрешна битка за продобиване на поддръжка за контракта за името.
Още повече, държавните представители считат, че предлагането на Каменос не е в една линия с „ националната тактика “ на Гърция, защото разрешава на Македония да има вяра, че има благоприятни условия за други възможности, въпреки и съглашението, подписано край езерото Преспа през юни, да обезпечава основното гръцко искане за смяна на името на балканската страна.
Разривът в обединението беше още по-утежнен от обстоятелството, че Каменос, който гневно се опълчва на съглашението, не е спазил сделката си с Ципрас да не всява ужас по въпроса до месец март.
Според източници, Ципрас ще се срещне с Каменос, след връщането му от Съединени американски щати в неделя.
Гръцкият министър председател се опита да вкара хумористична нотка в рецесията, заявявайки пред публицисти в четвъртък, че има „ вихър в Съединени американски щати, само че той не се споделя Панос, а Майкъл “.
Междувременно, водачът на опозиционната „ Нова народна власт “ Кирякос Мицотакис съобщи, че рецесията в обединението се отразява неприятно върху страната.
„ Във време, в което най-важното нещо за страната би трябвало да бъде възобновяване на нейната легитимност във всяка област, държавното управление разиграва подиуми като театрална група “, съобщи Мицотакис в обществената мрежа „ Туитър “.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР