Атина. Молбата за убежище на двама турски командоси, избягали в

...
Атина. Молбата за убежище на двама турски командоси, избягали в
Коментари Харесай

Rodosreport.gr: Молбата за убежище на избягалите турски командоси в Гърция все още се разглежда, те са в защитено жилище

Атина. Молбата за леговище на двама турски командоси, избягали в Гърция след несполучливият опит за прелом през юли 2016 година към момента се преглежда, а те са настанени в охранявано жилище, предава електронното издание " Rodosreport.gr " , като се базира на изказване техния длъжностен юрист Теодорос Хронопулос.
Изданието напомня, че казусът с командосите е друг от този с осемте офицери, които избягаха с хеликоптер в Александруполис и не бяха върнати в Турция.
Двамата военнослужещи от турските специфични елементи, които се предадоха през февруари 2017 година в полицейския сектор в Орестиада, прекараха 18 месеца в прелиминарен арест за нелегално влизане в страната.
Повод за изказването, станаха изявленията в турски медии, че командосите са били разменени на 20 август 2018 година против двамата гръцки военнослужещи, арестувани в Одрин за нарушение на границата в региона на река Марица.
" Rodosreport " написа, че съгласно юрист Ставрола Томарас, била ангажирана с делото за леговище, тъкмо от 20 август 2018 година, когато е изминал срокът им за задържане, Халил Стетин и Фатих Арик са в неопределеност

Превод и редакция: Мариела Русева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР