Атина и Солун се класират доста ниско сред подобните им

...
Атина и Солун се класират доста ниско сред подобните им
Коментари Харесай

Цените на жилищата в Гърция и Кипър продължавата да се сриват

Атина и Солун се класират много ниско измежду сходните им градове от целия свят, когато става въпрос за хода на цените на жилищните парцели, отразяващи продължаващата рецесията в локалния пазар на фона на очевидно повишение на цените в интернационален мащаб, през последните три месеца, написа " Български вести ".

Атина е класирана на 129-о измежду 150 града, с наклонността на цените на жилищните парцели, които са се свили 1.4% през последната година. Солун се показва по-лошо, като спадът е 2,7% и отива на 138-мо място. Цените в кипърски градове наподобява са подхванали сходна наклонност, като Лимасол е на 124-то място, след 0.5% спад, Никозия е 128-ма, което е спад 1.1%, и Ларнака 130 то, със своите цени плъзгащи се 1.5% надолу.

Въпреки това, разликата е, че пазарът в Кипър е на възходящ курс във връзка с броя на покупко-продажбите, защото търсенето се възвръща, тъй че това е единствено въпрос на време цените да тръгнат нагоре. От друга страна, разликата сред търсенето и предлагането в Гърция е голяма, като към 150 000 къщи или повече са в очакване на покупател, а цените са паднали 42% от края на 2008 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР