АТИНА, Гърция (АП) — Длъжностни лица на гръцкия остров Родос

...
АТИНА, Гърция (АП) — Длъжностни лица на гръцкия остров Родос
Коментари Харесай

Гръцките острови стартират специална визова програма за турски посетители в дипломатически усилия за успокояване на региона

АТИНА, Гърция (АП) — Длъжностни лица на гръцкия остров Родос откриха нов ваканционен визов терминал за турски гости в понеделник като част от дипломатическа старания за облекчение на дългогодишното напрежение сред двете страни.

Визата за стеснен достъп ще разреши на турците да посещават 10 гръцки острова за до една седмица, без да се постанова да аплайват за цялостен достъп до зоната без паспорти на Европейския съюз, известна като Шенгенското пространство.

Членовете на НАТО Гърция и Турция стартираха няколко начинания предходната година, с цел да се опитат да заобиколят разногласия от десетилетия — най-много за морските граници и правата върху минералите в Егейско море — и да се съсредоточат върху търговията.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган посети гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис през декември, с цел да подпише поредност от двустранни съглашения за съдействие в Атина. Мицотакис ще посети Турция идващия месец. „ Експресната виза може да се из...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР