Атина е в готовност да защитава териториалната си цялост, но

...
Атина е в готовност да защитава териториалната си цялост, но
Коментари Харесай

Гърция обяви готовност да защитава териториалната си цялост

Атина е в подготвеност да пази териториалната си целокупност, само че приканва Турция да понижи напрежението в Егейско море, с цел да се премине към дипломатически договаряния по противоречивите тематики, разясняват водачите на гръцките парламентарно показани партии.

Гръцката войска е в нараснала подготвеност както на морската граница в Егейско море, по този начин и на сухопътната в област Еврос.

"Заплахите за военни дейности против Гърция са действително закани към Европейския съюз ", разясняват днешните издания на гръцките медии.

Правителството в Атина получи поддръжка от европейските водачи, акцентират разбори на обстановката в Егейско море.

Напрежението е толкоз мощно, че даже и един инцидентен случай може да провокира военни дейности, считат опитни адвокати.

От министерството на външните работи дадоха отговор на турските военни закани с: "Безпрецедентното разбиране на Турция, че тя може да заплашва страни с потребление на мощ опонира на интернационалното право ".

Гръцкият първи посланик Никос Дендиас назова "голяма неточност " днешната политика на Анкара: "В последно време Турция продължава да насочва закани. В реалност заплашва единствено себе си. Защото с тези закани и това държание Турция демонстрира на международната общественост тъкмо това, което ние бихме желали да не се случва - Турция да основава напрежение в региона. Това е огромна неточност от страна на Турция, очаквайки че с това държание може да реализира позитивни резултати за себе си ".

Опитни дипломати смятат, че Анкара не би рискувала да предприеме военни дейности против Гърция, макар заканите, тъй като ще сътвори необратими последици за НАТО и нежелана за Турция реакция от Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР