Атина. Докато Гърция продължава усилията си да реагира на очевидно

...
Атина. Докато Гърция продължава усилията си да реагира на очевидно
Коментари Харесай

Kathimerini: Маргаритис Схинас подкрепя миграционните планове на Гърция, но очаква повече от ЕС

Атина. Докато Гърция продължава напъните си да реагира на явно неспиращия приток на незаконни мигранти от прилежаща Турция, заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас изрази своята поддръжка за проекта на страната за справяне с миграцията в изявление пред гръцкия вестник Kathimerini , като в същото време акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да направи повече за главен обзор на разпоредбите за леговище и да усили солидарността сред страните-членки.

В широкообхватно изявление, което визира и ролята на Гърция на Балканите и нейните инциденти по време на финансовата рецесия, Схинас съобщи, че проектът на консервативното държавно управление да форсира процеса на дифеернциране на бежанците, които заслужават интернационална отбрана от стопански мигранти, е „ в вярната посока. "

Той добави, че подсилената Европейска организация за гранична и брегова защита през идващите месеци ще способства за решаването на казуса, като се базира на „ нова европейска действителност в миграцията “.

Схинас обаче призна, че в региона на миграцията Европейски Съюз „ е направил доста, само че не е направил всичко. “ Въпреки че обстановката е доста по-добра от пика на бежанската рецесия през 2015 година, би трябвало да се подхващат повече дейности, сподели той, изтъквайки по-специално нуждата от „ механизъм за взаимност “, който по-справедливо ще разпредели тежестта от страните на първа линия, като Гърция и Италия, върху други държави-членки. Промяната на регламентите от Дъблин по отношение на убежището е съответен образец, сподели той, като означи, че до този миг Европа не съумява в тази област. Новосформираната Европейска комисия има опция да поправя това, сподели той.

Що се отнася до Кипър, чиято изключителна икономическа зона непрекъснато се нарушава от Турция, Схинас означи, че Европейски Съюз ще продължи да показва възражението си против всевъзможни сходни противозаконни дейности.

Схинас също акцентира смисъла на ролята на Гърция в района на Балканите, като сподели, че въздействието й нараства с годините и я разказва като " Реал Мадрид на Балканите ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР