Атина. Държавните глави на 12 страни от ЕС се срещат

...
Атина. Държавните глави на 12 страни от ЕС се срещат
Коментари Харесай

Greek Reporter: Държавните глави на 12 страни от ЕС се срещат в Гърция

Атина. Държавните глави на 12 страни от Европейски Съюз се срещат в Гърция в границите на 15-тата годишна среща на „ Арайолос груп ”, формирана от държавни глави от целия континент, написа гръцкото англоезично издание Greek Reporter
Темата на неофициалната среща на върха, свикана след последните, основни европейски избори, е „ Основният принцип на солидарността като ключ към задълбочаването на Европейски Съюз. “Темата за диалози включва бъдещето на самата Европа, както и върху спомагателните стъпки нужни за по-нататъшното поощряване на европейската интеграция.
Срещата се организира в Атина по самодейност на президента на Гръцката република Прокопиос Павлопулос, който приема други европейски президенти, в това число българския президент Румен Радев, Франк-Валтер Щайнмайер, президент на Германия, Серхио Матарела - на Италия, Марсело Де Соуса - на Португалия, Анджей Дуда – на Полша.
В договарянията също ще президентът на Унгария Янош Адер, на Малта - Джордж Вела, на Латвия - Егилс Левитс, на Словения - Борут Пахор, на Естония - Керсти Калюлаид, на Хърватия Колинда Грабар-Китарович и на Ирландия Майкъл Даниел Хигинс.
Крайната цел на полемиките е да се сътвори вид „ федерален ” Европейски съюз при изискванията на представителна народна власт.
Срещата ще завърши с публична вечеря в чест на всички държавни глави, която ще бъде дадена от президента на Република Гърция, хазаин на събитието, в президентското имение.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР