Атентаторите бягаха към Беларус, не към Украйна.Това обяви президентът на

...
Атентаторите бягаха към Беларус, не към Украйна.Това обяви президентът на
Коментари Харесай

Лукашенко: Атентаторите бягаха към Беларус, не към Украйна

Атентаторите бягаха към Беларус, не към Украйна.

Това разгласи президентът на Беларус Александър Лукашенко, представен от държавната организация БелТА. Така президентът опроверга единственото " доказателство " на Кремъл, че нападателите са работили в съдействие с Украйна и Запада.

Любопитно е, че Лукашенко показва цялостно единодушие с разказа на Москва, до момента в който отваря пробойна в него.

" Те не можаха да отидат в Беларус. Техните куратори ( " имаме съмнения за някои, ще се обадя на Путин и ще им кажа моите съмнения " - прецизира пред БелТА президентът) схванаха, че е невероятно да се влезе в Беларус. Защото в първите минути, както Русия мина в засилен режим на сигурност, по този начин направихме и ние. Още в първите минути ми рапортува ръководителят на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) (в Беларус спецслужбата все още носи руското си име). Сами въведохме нашите подразделения в бойната обстановка ".

Агенция показва, че чиновници на Министерство на вътрешните работи са били сложени по пътищата, в това число по направления, свързващи Беларус с Русия. Участвали също сили на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), Държавния граничен комитет и някои военни елементи.

" Затова не можаха да влязат в Беларус. Затова се отклониха и отидоха в сектора на украинско-руската граница ", изясни президентът и акцентира, че Беларус и Русия са си сътрудничили " дейно и безпрепятствено ".

В края на публикацията излиза наяве какво цели Лукашенко с коментара на атентата - да извини бавното залавяне на атентаторите, които разполагаха с повече от час да убият над 130 души и да избягат, преди да се появят първите чиновници на реда.

Както евентуално и незаконното безучастие на съветския си сътрудник, който можеше да одобри съществено американските предизвестия за плануваната офанзива, вместо да упреква Вашингтон, че се пробва да сее безпорядък в превзетата от него страна.

" Защо приказвам това? Защото започнаха поради тези бегълци да укоряват Путин: " Ето, нещо се случи, само че той мълчи, не приказва, няма обръщения и тъй наречените " Ние с Путин не спахме през целия ден! Какво знаят те за това? Имаше непрестанно взаимоотношение. Когато трябваше нещо да се каже, той излезе и приказва ", посочи Лукашенко.

В първото си обществено слово Путин по този начин и не загатна името на Ислямска страна, която към този момент бе поела отговорност и бе разгласила видеа от офанзивата. Вместо това съветският президент допусна, че зад нападението стои " нацисткият " режим в Киев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР