Атентаторът от Ню Йорк не е в терористичен списък на

...
Атентаторът от Ню Йорк не е в терористичен списък на
Коментари Харесай

Атентаторът от Ню Йорк не бил в терористичен списък на Бангладеш и САЩ

Атентаторът от Ню Йорк не е в терористичен лист на Бангладеш . Това заяви полицията в Дака, представена от Агенция Франс Прес и други организации.

До момента малко информация е разкрита за 27-годишния Акайед Ула , който е декларирал, че се е опитал да отмъсти поради американските бомбардировки по ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) и е бил въодушевен от терористичните офанзиви в Европа.

 Терористична офанзива в Ню Йорк Обновена
Терористична офанзива в Ню Йорк

Четирима потърпевши

Полицията в Бангладеш се пробва да събере повече детайлности за Ула.

27-годишният преселник от Бангладеш детонира прикрепена към себе си самоделна бомба в подлез в центъра на Ню Йорк, само че взривното устройство не експлодирало както би трябвало, в резултат на което нападателят получи изгаряния по тялото.

 Атентатът в Манхатън - възмездие поради Газа
Атентатът в Манхатън - възмездие поради Газа

Четирима души пострадаха при нападението

Властите в азиатската страна проверяват дали Ула се е радикализирал в доминираната от мюсюлмани страна, където чужденците са атакувани от ДАЕШ и " Ал Кайда ".

Но следствието досега не е довело до разкриването на детайлности към Ула, който няма престъпно минало и не е в лист със обвинени екстремисти.

Ула се преместил в Съединени американски щати преди седем години, където негов родственик към този момент живеел.

Според публични лица, представени от Ройтерс, заподозряният е бил някогашен водач на лимузина , който се е научил да прави бомби от интернет в жилището си в Бруклин.

Няколко американски източници обявиха пред Ройтерс, че няма информация Ула да е бил разследван от разузнаването или ФБР за връзки с екстремистки групи. Но не се изключва след това да се появи такава информация.

Американските управляващи имат вяра, че нападателят се е саморадикализирал след идването си в Съединени американски щати, най-вече с екстремистка агитация в интернет.

Други трима души пострадаха при гърмежа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР