Атентаторът от Бостънския маратон, чеченецът Джохар Царнаев, е подал съдебен

...
Атентаторът от Бостънския маратон, чеченецът Джохар Царнаев, е подал съдебен
Коментари Харесай

Атентаторът от бостънския маратон подаде съдебен иск заради условията в затвора

Атентаторът от Бостънския маратон, чеченецът Джохар Царнаев, е подал правосъден иск против федералното държавно управление на Съединени американски щати за 250 000 $ поради изискванията в пандиза в щата Колорадо, където излежава доживотна присъда, съобщи Асошиейтед прес.

В собственоръчно написания иск 26-годишният Царнаев се оплаква, че отношението към него във федералния поправителен комплекс " Флорънс " е " нелегално, недопустимо и дискриминационно " и води до неговата " умствена и физическа деградация ".

Според съдията, избран да преглежда желае, той не дава отговор на нужните условия, а също така не е платена и таксата за подаването му от 402 $.

Царнаев се оплаква още, че затворническите надзиратели са му конфискували бейзболна шапка и бандаж с аргумента, че като се появява с тях, показал пренебрежение към жертвите на атентата, осъществен от братята Царнаеви на 15 април 2013 година в Бостън. Тогава починаха трима души и над 260 бяха ранени, откакто две бомби в тенджери под налягане избухнаха покрай финишната лента на маратона.

По-големият брат на Джохар - Тамерлан Царнаев, бе погубен в престрелка с полицията три дни след атентата.

Джохар Царнаев бе наказан на гибел, само че смъртната присъда бе сменена предишния юли от федерален апелативен съд, който постанови, че съдията, управлявал процеса, не е направил надлежна инспекция на правосъдните заседатели по делото за възможни пристрастия. Това решение сега се оспорва пред Върховния съд на Съединени американски щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР