Атентатор самоубиец с автомобил се вряза в конвой от китайски

...
Атентатор самоубиец с автомобил се вряза в конвой от китайски
Коментари Харесай

Атентатор самоубиец се вряза в конвой в Пакистан 


Атентатор самоубиец с автомобил се вряза в ескорт от китайски инженери, работещи по план за язовир в северозападен Пакистан. Шестима души са починали, разгласи полицията. Това е третата огромна офанзива против китайските дейности в южноазиатската страна за седмица, съобщи БТВ.

Първите две офанзиви бяха ориентирани към пакистанска военновъздушна база и стратегическо пристанище, употребявано от Китай в югозападната провинция Белуджистан, където Пекин влага съществено в инфраструктурни планове.

Китайските инженери са били на път от Исламабад към лагера си на строителната площадка на язовира в Дасу в провинция Хайбер Пахтунхва, сподели началникът на районната полиция.


„ Конвоят се е състоял от 12 автомобила, в това число рейсове с китайски служащи. Колата, в която е бил атентаторът, се врязва в рейс, който пада в дере. Петима китайци и водачът, който е от Кохистан, са починали “, изясни Аднан Кан, помощник-комисар в град Бешам.

Китайски инженери работят по редица планове в Пакистан, като Пекин влага над 65 милиарда $ в инфраструктурни действия като част от Китайско-пакистанския стопански кулоар в границите на по-широкия мегапроект на Пекин – „ Един пояс, веднъж “.

Никой не е поел отговорност за нападението.

.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР