Атентатор самоубиец днес извърши нападение в частна банка в град

...
Атентатор самоубиец днес извърши нападение в частна банка в град
Коментари Харесай

Атентатор самоубиец нападна банка в Афганистан, най-малко трима души са убити

Атентатор самоубиец през днешния ден извърши нахлуване в частна банка в град Кандахар в Южен Афганистан, при което бяха убити минимум трима души. Ранените са 12, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на локални чиновници.
Всички жертви са клиенти на банката, пристигнали в нея, с цел да получат заплатите си, сподели началникът на Службата за информация и просвета на Кандахар Инамула Самангани.
Говорител на вътрешно министерство на управлявания от талибаните Афганистан също удостовери информацията за офанзивата, само че не даде повече детайлности. По думите му по случая е почнало следствие.
Към момента никой не е поел отговорност за атентата. Местният клон на " Ислямска страна ", който е един от главните противници на талибаните, прави набези против учебни заведения, лечебни заведения, джамии и региони, населявани с шиити в цялата страна, отбелязва АП.
Град Кандахар е духовният и политически център на ръководещите в Афганистан, защото в него е основан офисът на висшия водач на талибаните Хайбатула Ахундзада и неговите решения по значими въпроси се ползват от управляващите в столицата Кабул.
Талибаните превзеха властта в Афганистан през август 2021 година по време на безредното евакуиране на войските на Съединени американски щати и НАТО, които бяха в страната в продължение на 20 години, напомня АП. Въпреки първичните си обещания за по-умерени политики талибаните последователно още веднъж постановиха строгото пояснение на ислямските закони, както бяха създали и по време на предходното им ръководство в Афганистан от 1996 година до 2001 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР