Атентатът срещу Иван Гешев не е инсценировка, а в публичното

...
Атентатът срещу Иван Гешев не е инсценировка, а в публичното
Коментари Харесай

Ясен Тодоров, НСлС: Моралът на нашето общество е доста занижен. А ние тичаме след вятъра

Атентатът против Иван Гешев не е инсценировка, а в общественото пространство се популяризират хипотези и конспирации, които объркват обществеността.

Това съобщи през днешния ден заместник-директорът на Националната следствена работа и някогашен член на Висш съдебен съвет Ясен Тодоров. Той приказва на нещо-като-брифинг пред единствено трима поканени публицисти от три малките екрани.

Той цитира първичните изводи на българските специалисти, както и на израелски експерт по битката и противодействието на тероризма. Оказа се все отново, че специалистът от Израел не е взел участие в огледа, само че се е срещнал образно със случая.

" Най-общо мнението е, че имаме работа с доста добре квалифицирано и проведено мероприятие, целящо физическо очистване на несъмнено лице или лица. Взрив на място, уместно да нанесе провали върху преминаващи МПС с голяма поразяваща мощ.

Ако попадението е било на точното място и върху МПС с незадоволителна отбрана, евентуално жертвите щяха да са не една и две ", сподели Тодоров.

Израел и други партньорски служби са предложили помощ в следствието на атентата и българските проверяващи органи са подготвени да се възползват от тази помощ при потребност.

Тодоров разяснява и изказванията, че " кратерът "  след гърмежа е прекомерно плитък:

" Кратер може да има, когато има ориентиран гърмеж надолу. Когато има ориентиран гърмеж, целящ да порази преминаващи транспортни средства, поразяващата мощ ще е ориентирана встрани, а не надолу ", сподели той.

Зам.-директорът на следствието разяснява, че чака следствието да отнеме доста време. Тепърва се чакат резултатите от назначените експертизи. Предварителното мнение е, че поразяващата вълна е била доста мощна, а скоростта, с която са били изстреляни сачмите е била с 10 пъти по-висока от скоростта, с която стреля автоматизирано оръжие.

" Ние тичаме след вятъра и ще би трябвало да го изпреварим, в случай че желаеме резултат. "

Работи се по всички версии като проверяващите целят да открият всички по веригата - причинители, медиатори, поръчители.

Тодоров разяснява още, че казусът се използва политически от хора, които целят дивиденти само за себе си, както и че за огромно страдание е открил, че очевидно моралът на нашето общество е много занижен.

" Предлагам на тези радетели за правосъдна промяна, които се оказаха и огромни експерти по гърмежи, в случай че се стигне до такава степен да вършим следствен опит, да се включат в него, като се качат на един автомобил и преминат с него сега, в който възпроизвеждаме гърмежа, който се е случил ", сподели Тодоров - очевидно искайки да повиши морала по този метод.

Самият Тодоров стана зам.-директор по предложение на Иван Гешев, откакто напусна Висш съдебен съвет, където беше 5 години член от квотата на следователите. Като подобен той беше от най-верните трубадури на всяка теза, първо на Сотир Цацаров, а след това - и на Иван Гешев.

Естествено, като член на Висш съдебен съвет бе измежду монолитинте 11, които предложиха Гешев и след това го гласоподаваха.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР