Атентат с камион бомба в Сомалия уби 15 души и рани 40 други

...
Никой не е поел веднага отговорност, включително Ал Шабаб, която
Коментари Харесай

Никой не е поел веднага отговорност, включително Ал Шабаб, която често извършва атаки и контролира части от Сомалия.

Полицейският служител Ахмед Аден каза сред загиналите има петима полицаи, които са стреляли по камиона в неуспешен опит да го спрат да се вряза в близкия контролно-пропускателен пункт.

Магазините наблизо са превърнати в развалини, като има съобщения за изчезнали хора под отломките.

Това беше камион, натоварен с взривни устройства, който насилствено премина през контролирания от правителството контролно-пропускателен пункт, а пикап, принадлежащ на служителите по сигурността, го преследваше, когато избухна“, каза свидетелят Абдикадир Арба, който каза, че е на около 200 метра и беше един от първите реагирали.

Абдифатах Мохамед Юсуф, генерален директор на Министерството на хуманитарната помощ и управлението на бедствия в Хиршабел, потвърди смъртта.

Сомалийски спортен служител е отстранен, след като „необучен бегач" се състезава в игри

„Двадесет от ранените са приети в болниците в Беледуейн, докато други 20 са в критично състояние, което подтиква искане за техния въздушен транспорт до Могадишу за напреднало медицинско лечение“, каза той.

Прочетете повече в Sky News:
Сомалия води битка на всички фронтове

< /p>

Hirshabelle е щат, който включва Beledweyne. Той беше центърът на последната военна офанзива на сомалийското правителство срещу екстремистите от Ал Шабаб.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

Ал Шабаб се бори Централното правителство на Сомалия в продължение на повече от десетилетие, целящо да установи свое управление въз основа на стриктно тълкуване на ислямския шериат.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР