Ателие за деца започва в Националната галерия на 27-ми юни

...
Ателие за деца започва в Националната галерия на 27-ми юни
Коментари Харесай

Националната галерия среща децата със съвременното изкуство чрез ателието Авангард – Hommage

Ателие за деца стартира в Националната изложба на 27-ми юни от 14 до 15:30 часа. Входът за изложбата „ Авангард – Hommage ” в Музея за модерно изкуство е свободен. Яна Братанова от отдел „ Образователни стратегии “ на Националната изложба показа за предаването „ Хоризонт до обед “, че сегашното ателие е за деца от 6 до 12 годишна възраст:
“Националната изложба и отдела, съвсем от самото му основаване, започнаха план „ Съвременно изкуство за деца “, който ги среща с изкуство от разнообразни страни. Този месец срещата е със модерно полско изкуство, което ги чака в ателието. Ще научат какво стои зад тези термини -  Авангард, Hommage и по какъв метод актуалните създатели претворяват подават опита на авангарда, по какъв начин употребяват неговия език, по какъв начин ги въодушевява и дали повярва на работата им. Предизвикателството постоянно към нашите участници в този план е самите те да влязат в ролята на модерни актьори като създадат опити и лични планове “.

Ателиетата от плана към този момент имат сериозна група непрекъснати гости, само че провокират интереса и на цели нови групи от занимални и учебни заведения, които са нови. В ателиетата нормално вземат участие към 30 деца. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР