Ателие 28 и Иван Доков представят Архив I: София, фотокнига

...
Ателие 28 и Иван Доков представят Архив I: София, фотокнига
Коментари Харесай

Иван Доков с фотографска изложба и представяне на фотокнига

Ателие 28 и Иван Доков показват Архив I: София, фотокнига и галерия, включващи аналогови фрагменти на София от интервала 2006-2023 година Откриването е на 21 ноември от 18,30 ч. в Ателие 28 в София, ул. " Ангел Кънчев " 28.
На страниците на първата му фотокнига обективът на Иван Доков се трансформира в медиум, през който опознаваме града и себе си. Неговите черно-бели градски пейзажи не са просто изображения; те са отблясъци на непрекъснато изменящото се човешко прекарване в град, където предишното и бъдещето се гонят непрестанно.
В работите си Доков насочва покана за прекосяване през преносен предел, където предишното и сегашното се сливат. Ефирното качество на тези фотографски композиции ни примамва да се движим по безконечните улици на София, където историческото и актуалното вземат участие в непрекъснат танц на предефиниране.
Фотокнигата служи като портал към измерение, където границите на времето се размиват, където сенките артикулират неизказаните разкази от историята на града, а светлината разкрива фрагменти от неговото разгръщащо се бъдеще. Работата на Иван Доков в София служи като респект към изкуството да се капсулират мимолетни моменти и да се трансфорат в трайни свидетелства на паметта.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР