Atari 2600+ вижда бъдещето си в ретро игрите

...
Домашната система за видеоигри Atari превзе края на 70-те и
Коментари Харесай

Домашната система за видеоигри Atari превзе края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век, пълна с изкуствена дървена ламперия и класически джойстик с голям червен бутон. Системите-конкуренти в крайна сметка надминаха пионера на видеоигрите, но неговият емблематичен статус , и фенове, останаха.

Atari работи, за да възстанови много добра воля сред тези фенове и в рамките на по-широката индустрия за видеоигри, откакто новият главен изпълнителен директор Уейд Росен дойде на борда през 2021 г.

Centipede - Atari 2600 VCS Videogame Centipede - видеоигра Atari 2600 VCS ArcadeImages/Alamy Stock Photo

С Росен начело, компанията разглежда по-отблизо собствената си история, за да начертае бъдещето си, издавайки ремастерирани или преосмислени версии на своите класики като “Missile Commandи “Centipede,” като продуцира критично всепризнатия интерактивен документален филм „Atari 50“ и представяне на скорошната си ретро конзола Atari 2600+.

Хора, работещи с Giant Joystick през 2007 г. в LABoral Art and Industrial Creation Center в Испания през 2007 г. Хора, работещи с Giant Joystick през 2007 г. в LABoral Art and Industrial Creation Center в Испания през 2007 г. С любезното съдействие на Мери Фланаган

„Мисля, че 2600+ има крака, защото ще има ново съдържание, ще излязат нови игри, но също и допълнителни начини да се играят тези игри и да ги направят достъпни за по-големи общности“, каза Розен пред CNN. „Мисля ли, че тези неща ще заменят съвременните конзоли? Абсолютно не. Няма начин това да се случи, нито би трябвало. Те са коренно различни неща.”

Ретро конзолата пристига през ноември на цена от $130и в по-компактна версия. Въпреки че се предлага в комплект с 10 игри в една касета, конзолата ще възпроизвежда и нови заглавия и ще работи с оригинални касети за игри Atari 2600 и 7800.

Atari преосмисля класическата видеоигра "Haunted House". Atari преосмисля класическата видеоигра "Haunted House". От Atari

Според Росен, ретро игрите допълват времето и преосмислени заглавия на Atari като „Haunted House“, пристигаща през октомври, или нови, оригинални игри като „Days of Doom,“ налични сега, отразяват бърз избор - стил на работа и игра, характерен за първите дни на хобито.

Например, ремастерираната „Haunted House“ е сложна стелт игра, в която играчите избягват цветни призраци и чудовища – но тя запазва изследователската механика на своя съименник, която просто включва плаващи очи, блуждаещи в тъмен, 2D лабиринт.

Това, което хората искат от видеоигрите, се е променило радикално, отбеляза Росен, обяснявайки, че тези преживявания „са предназначени за ерата на сложност“, каза той. „Навремето, когато имахме простота, исках 200-часови игри с огромни куестове и разклонени разкази и всички тези неща, а сега си казвам: „Мога да правя няколко от тях на година, но животът не го позволява много.' "

 На тази снимка, направена на 12 август 2017 г., посетител позира с тениска, изобразяваща конзола за видеоигри Atari 2600 от началото на 80-те години, по време на изложението за игри Retro.HK в Хонг Конг. class= На тази снимка, направена на 12 август 2017 г., посетител позира с тениска, изобразяваща конзола за видеоигри Atari 2600 от началото на 80-те години, по време на изложението за игри Retro.HK в Хонконг. Tengku Bahar/AFP/Getty Images

Линията Atari Recharged на компанията също така взема класики като „Yar’s Revenge“ и ги подправя за съвременна публика. А придобиването на Nightdive Studios по-рано тази година добави нови франчайзи към гамата от ремастъри на Atari като „Turok“ и предстоящия „System Shock“.

Неотдавнашната версия на „Atari 50“ всъщност направи нещо различно, докато копаеше носталгията – тя установи жанра на документалния филм за интерактивни видеоигри. Компанията разгледа десетилетия от своята история и покани зрителите на документа да станат играчи.

Оригиналният макет на домашната система Pong от 1975 г. беше продаден за $270 910 на търг. Оригиналният макет на домашната система Pong от 1975 г. беше продаден за 270 910 долара на търг. от RR Auction

„Тъй като започваме да гледаме на игрите като на изкуство, все повече и повече, мисля, че хората искат да разберат всички части, които са влезли в това и цялата история около него, но все пак средата са игрите, така че вероятно трябва да взаимодействаме с тях по различен начин начин“, отбеляза Росен.

Въпреки че все още не е в плановете на компанията, изпълнителният директор на Atari също показа ентусиазъм за хипотетична ръчна система, която може да играе своите ретро игри в движение като Nintendo Switch.

„Предполагам, че отговорът е кратък, да, ако има апетит за това. Притеснявам се, че касетите ще са малко прекалено големи. Това би било наистина забавно“, каза той.

Тъй като наследникът на короната на домашната конзола на Atari, Nintendo, тласка напред със своята система Switch и по-нови играчи като Xbox на Microsoft и PlayStation 5 на Sony в блокбъстър, игри Triple-A през този празничен сезон, ретро конзолата Atari 2600+ (но не ръчен още) ще се присъедини към схватката. Очаква се да стартира на 17 ноември.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР