Атанасова днес реши да се цани за яростен защитник на

...
Атанасова днес реши да се цани за яростен защитник на
Коментари Харесай

Десислава Атанасова като пенкилер за ГЕРБ и Борисов

Атанасова през днешния ден реши да се цани за гневен бранител на свободата на медиите, като при срещата си с президента Румен Радев отбрани вестник “Труд” - медия, трансформирала се в главен рупор на властта на Борисов и мафиотския модел на ръководство. Не е загадка, че въпросната медия се трансформира в главен клеветник на прокуратурата, като години наред я “зареждаше” с анонимни сигнали против неуместни и опозиционно настроени хора. Пишеха се откровени неистини, унищожавайки десетки ориси и животи, против които Атанасова до момента не е рекла и думичка. Съвсем логически свършек на спора сред “Труд” и Министерство на културата бе ведомството да си върне в последна сметка пространствата, за които месията не е плащала наем. Така е по разпоредбите на цивилизованите страни.

Десетки изявления извадиха на бял свят методите, по които властта по времето на Борисов си е купувала съвсем 100 процентов медиен комфорт. Неплащане на наеми, какъвто е казусът с вестник “Труд”, опрощаване на налози, които по неразбираеми аргументи се поемаха от страната, печелене на публични поръчки за медийно отразяване. И тук приказваме за милиони, давани, с цел да се обслужват ползите на властта, да се хвали Борисов и неговата клика, да се венцеслави прокуратурата и вожда ѝ Иван Гешев.

Очевидно Атанасова беше съгласна да се действа по този начин.

Тя не влезе нито за момент в ролята на герой против безобразията, които се стовариха върху главите на дребното неуместните медии, каквато бе и Фрог нюз. С цел да бъдат унищожени, върху тях се изсипа цялата мощност на страната - правосъдни каузи и дейности, от страна на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, КПКОНПИ, Национална агенция за приходите, Комисия по дискриминация и каквото се сетите още. Гербаджийската депутатка, която в този момент се е разпищяла за “свободата на словото”, тогава мълчеше като …..

Очевидно е, че всеки опит на служебното държавно управление, да вкара ред в страната, се съпровожда с безумен писък и писъци на предходните. Очаквано е, изключително когато 12 години си дърпал конците, мислейки си, че с пари и тъмни схеми, си подчинил, разбирай заличил, всичко и всички. Десислава Атанасова нито един път не мъцна за класациите на “Репортери без граници”, които отреждаха унизителните места по независимост на словото. Не обели дума и за рецензиите, които пристигнаха от страна на европейските институции и Държавния департамент на Съединени американски щати.

По еднакъв метод депутатката на ГЕРБ се задейства след нещастието на Автомагистрала “Струма”, при която починаха 45 индивида. Тя упрекна актуалните ръководещи, пробутвайки ни смехотворната опорка, че видите ли, в случай че ГЕРБ били на власт, щяло да е друго.

Достатъчно е да се сетим за ужаса край Своге и боботенето на Атанасова “увисва”.

Пиарите на празненства на Борисов би трябвало да са наясно, че колкото пъти въпросната дама се появи, с цел да ни убеждава в щяло и нещяло, толкоз пъти ни връща към ужасяващите мемоари на близкото минало, белязано от ГЕРБ. Спомените са живи, раните също.

Най-странно е, че след толкоз дълго наличие на политическата сцена, гербаджийската депутатка се е съгласила да извършва ролята на пенкилер. Някой може и да се заблуждава, че като изкара Атанасова на фронтовата линия, ще успее да обезврежда несполуките. В метафоричен смисъл, обаче пенкилер значи и човек, който се наема да извърши всяка работа. Всяка. Въпросът е против какво?

Невена Миткова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР