Атанаска Костадинова е майсторът, който си извоюва първата позиция в

...
Атанаска Костадинова е майсторът, който си извоюва първата позиция в
Коментари Харесай

Наградиха победителите в конкурса „Най-вкусни станимашки сармички“

Атанаска Костадинова е майсторът, който си извоюва първата позиция в най-апетитния конкурс, разгласен от община Асеновград – „ Най-вкусните станимашки сармички “. Дамата печели шампионското място за втора поредна година.

Общо 7 запалянковци се престрашиха да покажат пред необятната аудитория своите кулинарни умения. Всички аранжировки бяха забавни и добре завършени, красиво подредени и декорирани по ексцентричен метод. Инициативата към този момент е традиция за Асеновград и всяка година вземат участие и дами, и мъже. Втората премия в състезанието си заслужи Анка Арабаджиева, а трета се подреди Мария Гюрева. Безапелационен победител в спомагателната категория - на лозовите сарми – стана Кристина Чолакова.

Класираните на призовите места получиха специфични награди от община Асеновград – торта, бутилка станимашко вино и особено готова поименна грамота, доказваща майсторлъка и кулинарните им умения. Журито, което беше изкушено от визията и усета на типичното единствено за асеновградския район ядене, се състоеше от технолога Розалин Кръстев и основния готвач Минка Лангерова.

Наградите и грамотите бяха връчени на спечелилите от зам.-кметът по филантропичните действия в общината инж. Петър Петров. Той поздрави класиралите се на призовите места и благодари на всички участници за старанието, което са вложили, с цел да изпипат всеки подробност от своите кулинарни презентации.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР