Атанаска Дишева от Висшия съдебен съвет съобщи, че е била

...
Атанаска Дишева от Висшия съдебен съвет съобщи, че е била
Коментари Харесай

Опонентка на Гешев се оплака, че той я заплашил

Атанаска Дишева от Висшия правосъден съвет заяви, че е била заплашвана от претендента за основен прокурор Иван Гешев. Това е станало в четвъртък, до момента в който Висш съдебен съвет разисква върнатата от президента кандидатура на Гешев и се чака тя да бъде наново гласувана от болшинството правосъдни кадровици. Дишева е измежду четиримата членове на съвета, които не поддържат Гешев.

" Само преди броени минути в коридора пред тази зала, в наличието на Цацаров и Чолаков, Иван Гешев ми съобщи: " Поздравявам ви, г-жо Дишева - пред вас стои блестяща политическа кариера - от вас ще излезе прелестен общински консултант ". Попитах дали ме заплашва, а той се засмя и сподели: " Не, не ". Заявявам, че одобрявам това като откровена опасност и подстрекателство пред моето бъдеще и като член на Висш съдебен съвет и като арбитър. Казвам това, с цел да поддържа позицията си за неналичието на професионални и нравствени качества у претендента " , съобщи Дишева пред сътрудниците си във Висш съдебен съвет след една от почивките на трагичното съвещание.

Намекът, че от нея ще излезе прелестен общински консултант, евентуално е отпратка към някогашния ръководител на Софийския областен съд Методи Лалов, който омерзен напусна правосъдната власт и бе определен за общински консултант от " Демократична България ".

Двайсетте правосъдни кадровици, които избраха единствения претендент за основен прокурор на 24 октомври, са твърдо решени да го гласоподават и повторно, макар апелите на шепата им съперници отпред с ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов да се вслушат в претекстовете на президента и процедурата да бъде рестартирана.

Към офанзивите против Дишева се включи и министърът на правораздаването Данаил Кирилов, който по-рано насочи провокативен въпрос към Дишева " за кого работите " и подмятна по неин адрес, че " някои сътрудници би трябвало да платят тайминга на митинга " извън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР