Атанас Зафиров обяви, че БСП няма как да го подкрепи

...
Атанас Зафиров обяви, че БСП няма как да го подкрепи
Коментари Харесай

Нов удар по ГЕРБ: Ще атакуват в Габровски в съда, ако бъде издигнат и в третия мандат

Атанас Зафиров разгласи, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да го поддържа за държавно управление, тъй като то е правилен персонално от Бойко Борисов

Идеята на Бойко Борисов да се сформира експертно държавно управление с министър председател проф. Николай Габровски с третия мандат, в случай че издигнатият от ГЕРБ претендент не може да събере нужната поддръжка с първия, наподобява неосъществима. Депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров нанесе следващият удар по българският Меси, като посочи в „ Здравей, България “ по Нова телевизия, че конституционалистите би трябвало да кажат дали това не е в нарушаване на главния закон на републиката. 

Не съм уверен, че конституционно същият този кандидат-премиер, при неосъществен мандат, може да бъде препоръчан със идващ, съобщи бургазлията. 

Той е безапелационен, че нито с първи, нито с трети мандат другарите му от Българска социалистическа партия биха подкрепили професорът за министър председател, само че пък призна, че със състава на проектокабинета ГЕРБ се пробва да завоюва благосклонностите им. 

„ Дали към Българска социалистическа партия, или към партиите от целия набор, факт е, че е изработен някакъв опит за основаване на мостове към другите политически сили, само че това не трансформира обстоятелството, че  проектокабинетът е на ГЕРБ. Той е основан с персоналното присъединяване на Бойко Борисов и няма по какъв начин да се промени нашата позиция – не може да го подкрепим “, отсече Зафиров. 

„ Партиите, които смъкнаха кабинета „ Петков “, имат болшинство в това Народно заседание. Сега имат положителната опция да си изберат държавно управление. Нека забележим по какъв начин ще се развият събитията ”, добави той, откакто бе запитан дали въпреки всичко няма социалистите да повдигнат Габровски, в случай че президентът им даде третия мандат. 

Водещият Виктор Николаев разяснява, че в случай че Българска социалистическа партия поддържат препоръчаните от ГЕРБ специалисти за министри, хората на Бойко Борисов ще бъдат сложени в обстановка без излаз и ще би трябвало да гласоподават „ за “ кабинет с възможен мандат на левицата. 

„ Когато и в случай че пристигна, ще предложим работещ вид. Но дано изчакаме да бъдат изчерпани всички благоприятни условия “, съобщи депутатът.

Той е безапелационен, че на гласуването на оферти кабинет, всички депутати от Българска социалистическа партия ще бъдат в зала и ще гласоподават „ срещу ”.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР