Атанас Стефанов, водач на листа на партия МИР в 25

...
Атанас Стефанов, водач на листа на партия МИР в 25
Коментари Харесай

Атанас Стефанов от партия МИР свали знамето Украйна от кабинета на кмета Фандъкова

Атанас Стефанов, лидер на листа на партия МИР в 25 МИР София и в 17 МИР Пловдивска област, смъкна токи-що украинското знаме от кабинета на кмета на София Йорданка Фандъкова.

 

Стефанов се познава с Фандъкова и през днешния ден влезнал при нея да й подари цветя за 8-ми март. А от там излязъл на балкона, откъдето свалил знамето на Украйна.

 

Явно, че това е била готова акция, тъй като изпод някой го е  снимал и е направил клип.

 

Това не е първото посягане над украинското знаме, което се вее на фасадата на Столична община.

 

На 5 май 2022 двама младежи от партия " Възраждане " се изкачиха с вишка до балкона на кабинета на кмета Йорданка Фандъкова, където украинският байрак се вееше до българския.

За акцията заяви водачът на Възраждане Костадин Костадинов във фейсбук, негови депутати участваха на скандалната акция на " Московска " 33.

Присъстващите в близост служители на реда не предотвратиха наглата офанзива до балкона на кмета, която е четвъртият човек по сан в страната.

Ден по-късно знамето на Украйна е сложено още веднъж, оповестиха от " Московска " 33.

Поставянето на украинския байрак беше гласувано от Столичния общински съвет на 21 април. Тогава бяха преименувани и площи, наоколо до съветското посолство. В чест на Украйна една от алеите в региона към този момент се назовава „ Героите на Украйна ", а площад наоколо – „ Борис Немцов “.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР