Атанас Скатов ще атакува К-2 в четвъртък или петък. За

...
Атанас Скатов ще атакува К-2 в четвъртък или петък. За
Коментари Харесай

Атанас Скатов ще атакува К2 тази седмица

Атанас Скатов ще нападна К-2 в четвъртък или петък. За тогава се отваря къс прозорец от уместно време и Скатов ще се опита да стане първият българин, изкачил втория по височина и най-труден връх на планетата (8611 м) в зимни условия.

“След дълго очакване, което продължи съвсем 18 дни, малко преди края на експедицията получихме добра прогноза за дните 4-ти и 5-ти февруари. Прозорецът е доста къс, само че това е единствената ни опция да опитаме да изкачим върха. Пожелайте ни да имаме допустимо по-малко вятър и повече слънце. Със примирение и молебствия към Краля на планината - връх Чогори! Бог напред и ние след него! Заедно напред и нагоре, скъпи другари! Благодаря сърдечно на всички за поддръжката!”, написа Скатов във “Фейсбук”.
 Българският планинар се включи в една от най-големите интернационалните експедиции през последните години за зимно нанагорнище на K2. Тя към този момент реализира историческия триумф, откакто на 16 януари група непалски алпинисти покориха върха.
 Атанас Скатов се надява да приключи Хималайската корона (изкачването на всички 14 осемхилядника) следващата година. До задачата му остават Шиша Пангма, К2, Броуд Пик и Нанга Парбат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР