Атанас Скатов е веган, който е изкачил най-високите върхове на

...
Атанас Скатов е веган, който е изкачил най-високите върхове на
Коментари Харесай

Веганът-алпинист Атанас Скатов преживял ужасна среща със смъртта на Еверест, която едва не го отказала от катеренето

Атанас Скатов е веган, който е изкачил най-високите върхове на планетата. В предаването „ Тази неделя “ по bTV той описа за извънредно тежък миг по време на пътуванията си, който едвам не го отказал от алпинизма.

„ 2017, когато бях на Еверест, дори на едно видео от върха споделям, че повече няма да отивам на експедиии, тъй като умря едно младо момче по пътя към Еверест през нощта. И беше доста тежко. Ние не можехме да му помогнем с моя сътрудник по никакъв метод. И това доста ми подейства “, описа той.

„ Не знам какво е станало. Ние просто го намерихме на самата пътека. Той беше заледен, не беше още даже починал, само че беше в безсъзнание. Какво се беше случило не знам. Беше на един доста стръмен склон, а даже не беше вързан за парапета. Ние най-малко го осигурихме към парапета, да не продължи да се пързаля надолу. Защото той съвсем се пързаляше “, добави той.

„ Много тежко беше. И в този миг до момента в който се катерех аз си споделих – прибирам се от Еверест и Лотце и няма да вървя повече на експедиции “, показа алпинистът.

След като се завърнал, обаче, трансформирал желанието си, защото доста хора го подкрепяли. Той издаде и книга за приключенията си.

Веганът показа, че доста постоянно е нападан поради избора си да не яде скотски артикули: „ Аз от 6 години съм с този режим на хранене и към момента не мога да си обясня за какво има хора, на които не им харесва аз с какво се храня, като всеки има право да се храни и да живее както той счита за добре, в случай че не пречи на останалите. А пък аз не виждам с какво им преча “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР