Атанас Семов е Конституционен съдия,преподавател в Алма матер, той е

...
Атанас Семов е Конституционен съдия,преподавател в Алма матер, той е
Коментари Харесай

Проф. Атанас Семов: Няма никакво значение дали ще се внесе или няма да се внесе вот на недоверие

Атанас Семов е Конституционен арбитър,преподавател в Алма матер, той е чл.-кор. проф., д.ю.н.

Няма никакво значение дали ще се внесе или няма да се внесе избор на съмнение към служебното държавно управление, това, което би трябвало да се разбере, е, че българският народ е в положение на тежко съмнение към цялата политическа система и, което е по-страшно - към демокрацията като политически режим. Това разяснява пред медиите през днешния ден във Варна конституционният арбитър Атанас Семов, съобщи Българска телеграфна агенция.

За концепцията за искане на избор на съмнение той уточни, че ще

си разреши да перифразира Алберт Айнщайн с думите „ Никога не подценявай политическата полуда “.

Според него огромният въпрос е какво следва за България. Големият въпрос е дали си даваме сметка, че до момента в който се занимаваме с дребни политически пристрастености, отечеството си отива, тъй като демографски изчезваме, тъй като съсипахме учебното заведение и от него излизат деца, които не схващат текст, които не могат да пишат без емотикони и не могат да се радват, в случай че не употребяват цинизми и не слушат музика с децибели на излитащ аероплан, разяснява Семов. 

Според него изходът от обстановката е в това да се върнем към " входа ", към началото и устоите на българската нация. Те са най-малко три –

мощно обучение, мощна правда, честни люде,

сподели той и посочи, че това сме го правили през годините и вековете нееднократно и сме длъжни да го можем още веднъж. Същото се отнася и за правосъдната системата, сподели Семов.

В отговор на въпрос може ли да се желае избор на съмнение на служебно държавно управление, Атанас Семов сподели, че няма правилен отговор, защото

в Конституцията тези " патологични, нетипични обстановки ", не са планувани категорично.

Той добави, че е обикновено да няма периоди, в които президентът да сменя министри, защото това не е административно произвеждане.

Атанас Семов гостува в Икономическия университет във Варна, където в границите на Седмицата на правото ще изнесе обществена лекция и сказка на тематика „ Конституция, суверенитет и еднаквост. 145 години от приемането на Търновската конституция ".

Попитан по какъв начин се приказва пред студенти за Конституция, когато тя се трансформира поради един човек, той уточни, че не е най-страшното, че един юридически акт се трансформира поради един човек. Страшно е, когато се вършат юридически промени без нито един човек задълбочено да е помислил по тях, това е същински обезпокоително, съобщи Семов и добави, че пред студенти се приказва постоянно почтено.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР