Атанас Панайотов Градев, 43-годишен, командир на отделение в сектор “охранителна

...
Атанас Панайотов Градев, 43-годишен, командир на отделение в сектор “охранителна
Коментари Харесай

Атанас Градев и Йордан Илиев: Загиналите полицаи при гонката в Бургас

Атанас Панайотов Градев, 43-годишен, пълководец на поделение в бранш “охранителна полиция ” към първо районно управление (на МВР). Той е с 18 години стаж в Министерство на вътрешните работи. 



Йордан Радостинов Илиев, старши служител на реда в бранш “охранителна полиция ” в първо районно управление (на МВР), със  7 години стаж. 


Описват ги като
изключителни служители на реда, с упоритост за израстване в системата на Министерство на вътрешните работи.

След два месеца Йордан Илиев е щял да премине на по-висока служба в отдел “Криминална полиция ” поради потвърдени качества. Само за последните три месеца е награждаван три пъти за проявен подвиг. В сряда вечер той е поел изключително дежурство в друго поделение, в което не са достигали патрулните служители на реда. 

Тази заран към 5,30 часа двамата чиновници са желали да оказват помощ на сътрудниците си и се включват в преследването на рейс с мигранти в региона на кръговото кръстовище „ Трапезица ” в опит да пресекат пътя му. Автобусът връхлита върху патрула, в резултат на което служителите на реда умират.
Кметът на Бургас
Димитър Николов изрече съболезнования на фамилиите, околните, приятелите и сътрудниците на бургаските служители на реда.

“Трудно се намират думи при такава покруса и тежка загуба. В нашата памет те ще останат като доблестни мъже, ненавреме отишли си от този свят. Поклон пред паметта им. ”

В Бургас петък ще бъде разгласен за ден за печал.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР