Атанас КръстинПравителството е одобрило в сряда назначаването на Атанас Кръстин,

...
Атанас КръстинПравителството е одобрило в сряда назначаването на Атанас Кръстин,
Коментари Харесай

Смяна на посланика ни в Москва, правителството одобри

Атанас Кръстин

Правителството е одобрило в сряда назначението на Атанас Кръстин, външнополитическия секретар на президента Румен Радев, за нов дипломат на България в Русия. Това е станало на закрито съвещание в сряда, близо 2 месеца откакто министър председателят Бойко Борисов разгласи, че президентът е предложил Кръстин за мястото на Бойко Коцев, написа " Дневник ". Решението на държавното управление бе забавено, до момента в който се получи единодушие на съветското държавно управление, че ще одобри Кръстин за нов дипломат. След решението на кабинета би трябвало президентът Румен Радев да издаде декрет за назначението на секретаря си като дипломат. След това ще пристигна и формалният агреман от Русия за приемането на Кръстин като дипломат.
Решението на Москва да одобри новия дипломат е пристигнало, откакто България се отхвърли да гони съветски дипломати поради случая “Скрипал ”. Българският дипломат в Русия Бойко Коцев обаче бе извикан в София за съвещания. Той би трябвало да се завърне в Москва след Великден, с цел да открие галерия на художника Светлин Русев в столицата на Русия.
Атанас Кръстин, който ще смени Коцев като дипломат, е 60-годишен. Бил е общоприет консул на България в Бавария и в Баден-Вюртемберг. Преди да стане външнополитически секретар на президента Румен Радев, пък е заемал поста на български консул в Ниш. Кръстин е приключил фамозния МГИМО в Москва. Той ще е първото посланическо предопределение от така наречен политическа квота на президента Румен Радев. Държавният глава категорично настоял пред държавното управление той да избере новия дипломат на България в Русия. Преди това президентът направи и военния си консултант ген. Данчо Дяков началник на Националната работа за защита.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР