Атанас Клечаров - единственият танцуващ човек с Даун в Европа

...
Атанас Клечаров - единственият танцуващ човек с Даун в Европа
Коментари Харесай

Последният танц на Атанас Клечаров - единственият танцуващ човек с Даун в Европа

Атанас Клечаров - единственият танцуващ човек с Даун в Европа съгласно неговата учителка, танцува за последно в " България търси гений ". На 18-годишна възраст Наско, който е със синдром на Даун, е умрял поради затруднения от COVID-19.

В първия епизод на новия сезон на “България търси талант” вълшебният танц на Атанас Клечаров и Алис от школата по спортни танци във Велинград впечатли феновете пред екрана.

Четиримата членове на журито

Танцът им разплака Катето Евро и надълбоко разчувства Любен Дилов.

Въпреки че се ражда със синдрома на Даун, Атанас Клечаров прекрачва прага на залата по спортни танци в град Ракитово още на 5-годишна възраст. Година след година, два пъти в седмицата, дядо му Гого го води в залата съвсем без пропуск.

“Доколкото ми е известно, Наско беше единственият танцуващ човек с Даун в Европа”, разяснява Мая Енчева, неговата учителка. - Не аз или другите деца, а самият той ни научи да го приемем подобен, какъвто е. Той оказа помощ в това децата да свикнат с него и да го обикнат с цялото си сърце. Да схванат, че той не е друг, че всеки човек носи своя характерност и че той е надарен като тях”.

Излъчването на взаимния му танц с Алис е в негова памет, като безконечен спомен за всички негови близки и другари, които го обичат.

За кончината му от клуба по танци купуват от обичаните му рози - жълти. Оказват се тъкмо 18, на колкото години е и той.

Какво написа Наско в писмо до обичаната си учителка и за какво дядо му си дава цялата пенсия за специфични обувки за момчето - четете в Ladyzone.bg.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР