Атанас Илков назначи нов шеф на Главна дирекция Национална полиция“.

...
Атанас Илков назначи нов шеф на Главна дирекция Национална полиция“.
Коментари Харесай

Атанас Илков назначи нов шеф на Главна дирекция „Национална полиция“

Атанас Илков назначи нов началник на Главна дирекция „ Национална полиция “. Със заповед на министъра на вътрешните работи Атанас Илков от през днешния ден, 27 август, гл. комисар Мирослав Рашков е преназначен като шеф на Главна дирекция „ Национална полиция “, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

До момента той бе заместник-директор на ГДБОП.

Новият началник на Националната полиция бе показан пред чиновниците ѝ този следобяд персонално от министър Атанас Илков.

„ Поемам с отговорност осъществяването на заложените цели “, сподели гл. комисар Мирослав Рашков и благодари на министъра за гласуваното му доверие.

Пред състава на основната дирекция министър Илков уточни, че идните изключителни парламентарни избори ще са едно съществено тестване. Независимо от насъбрания опит, фокусът ще е мощно ориентиран към Министерство на вътрешните работи, което изисква оптималната организация и централизация. Той изрази убеденост, че професионалните качества и отдаденост на чиновниците и отсега нататък ще бъдат поръчител за оправдаване доверието на обществото.

Снимка: Мирослав Рашков

SafeNews припомня, че шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП) Атанас Илков ще бъде новият длъжностен министър на вътрешните работи. Той заменя на поста Калин Стоянов.

Това стана ясно, откакто служебният министър председател Димитър Главчев показа състава за служебно правителство на президента Румен Радев.

Иначе, съставът на кабинета „ Главчев 2 “ е съвсем без смяна, само че и без ПП-ДБ.

Изменения има в постовете за длъжностен министър на външните работи и длъжностен министър на превоза. Транспортното министерство поема Красимира Стоянова. Тя заема последният депутат на ПП-ДБ в кабинета Георги Гвоздейков.

Дипломат №1 пък става Иван Кондов, доскорошен заместник-министър.

SafeNews припомня, че президентът Радев връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на Димитър Главчев на 22 август.

Днес, откакто видя оферти от служебния министър председател състав за кабинет, президента съобщи, че ще подпише дълго чакания декрет още на следващия ден. Така, изборите ще бъдат извършени на 27 октомври.

 

Източник – Пресцентър на Министерство на вътрешните работи

 

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР