Атанас Илиев, говорителят на Районна прокуратура - Пловдив, предостави днес

...
Атанас Илиев, говорителят на Районна прокуратура - Пловдив, предостави днес
Коментари Харесай

Излязоха нови данни - Локо Пд или ЦСКА-София трябва да бъде наказан с минимум 4 мача

Атанас Илиев, представителят на Районна прокуратура - Пловдив, даде през днешния ден нови данни на публицистите за вчерашния пердах на “Лаута” сред агитките на Локо Пд и ЦСКА-София. След тях излиза наяве, че ДК към БФС е наложил прекомерно леко наказване на един от двата клуба. Както е известно, смърфовете и алените бяха глобени да играят пред празни трибуни в идващите им два домашен мача. Един от отборите обаче трябваше да получи най-малко двойно по-голяма глоба.

Защо би трябвало да се случи това?

Днес от Прокуратурата публично оповестиха, че се водят каузи, които са за разваляне на заграждение на стадиона, за хулигански дейности отличаващи се с особена смелост и цинизъм, за нанесени телесни повреди, както на жители, по този начин и на длъжностно лице - охранител от компанията, охранявала спортното събитие.

Санкциите за удар или побой на длъжностно лице, какъвто е охранителят, са следните:

Член 37 (7) Нанесен удар и/или побой в “района на стадиона” на:

в) длъжностно/и лице/а - 10 000 лева и отнемане от домакинство от 4 до 6 мача

Ето какво споделиха през днешния ден от Районна прокуратура - Пловдив:

Образувани са четири наказателни производства за сбиването на последователи на Футболните клубове на Локомотив Пловдив и ЦСКА-София, в Пловдив по време на мач през вчерашния ден сред двата тима. Това заяви на конференция Атанас Илиев, представител на Районна прокуратура - Пловдив. Той разясни, че делата не са против съответно лице и са за разваляне на заграждение на стадиона, за хулигански дейности отличаващи се с особена смелост и цинизъм, за нанесени телесни повреди, както на жители, по този начин и на длъжностно лице - охранител от компанията, охранявала спортното събитие.

Към момента се гледат ограниченията за неотклонение на девет от арестуваните общо 11 лица, участници в сбиването, като те ще получат административни санкции, прецизираха от прокуратурата. По-късно и против останалите арестувани две лица ще бъдат също ще бъдат наложени санкции по Закона за запазване публичния ред при спортни мероприятия.

" Сбиването сред последователите на двата футболни клуба е било предизвикано е дейностите на съветски жител, последовател на Спартак Москва и поканен на мача от ФК Локомотив Пловдив. Все още няма данни той да е престъпно проявен ", сподели Румяна Зайкова-Калеева зам.-районен прокурор на Пловдив.

" Един от арестуваните общо 10 българи е разгласен за търсене от Чешката република за осъществено там закононарушение - кражба. Той ще бъде предаден на Чешките управляващи за търсене на наказателна отговорност против него ", посочи шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Атанас Илков.

Продължава следствието и определяне на лица, участници в сбиването, както и очевидци на случая, събират се видеозаписи.

В умозаключение зам.-районният прокурор на Пловдив Румяна Зайкова-Калеева благодари на полицията за своевременната бърза и съответна интервенция, както и за предотвратяването на по-тежки последствия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР