Атанас Фурнаджиев коментира декларациите на Миньор (Перник), Марица (Пловдив) и

...
Атанас Фурнаджиев коментира декларациите на Миньор (Перник), Марица (Пловдив) и
Коментари Харесай

Шеф в БФС: Който бойкотира, ще си носи последствията

Атанас Фурнаджиев разяснява декларациите на Миньор (Перник), Марица (Пловдив) и Вихрен (Сандански)
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев разяснява декларациите на Миньор (Перник), Марица (Пловдив) и Вихрен (Сандански). Въпросните клубове се оповестиха против решението на началниците в Бояна за преустановяване на сезона в Трета лига.

" Чуковете " от Перник даже оповестиха, че няма да играят в баража за влизане във Втора лига със Септември (Симитли).

" Това е решение на БФС, взето в условия на изключително състояние в страната. Нормално е, каквото и да е решението, не всички да са съгласни с него. Ние обаче се съобразяваме с желанието на болшинството. Не може при група от 16 или 18 клуба, да се съобразим с три-четири и да пренебрегнем всички останали.

Баражът в Югозападна Трета лига е налице, с цел да не бъде погазен феърплеят. В тази група имаме лидер с точка преднина пред втория, само че и с мач повече. Няма по какъв начин в такава обстановка да обявим за победител първия. Феърплеят изисква да има бараж.

Който бойкотира баража, ще си носи следствията от това нещо. Ако се стигне до попълване на Втора лига, може да се прибегне до нов бараж от другите групи, само че бойкотирал клуб, си носи следствията по устав ", сподели Фурнаджиев пред Спортал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР