Атанас Добрев даде старт на новите EON услуги, базирани на

...
Атанас Добрев даде старт на новите EON услуги, базирани на
Коментари Харесай

Виваком обяви „нова ера в телевизията и интернет”


Атанас Добрев даде старт на новите EON услуги, основани на 10-гигабитова оптична мрежа
(екранна фотография: Виваком EON пресконференция)

Нова епоха в малкия екран и интернет разгласи през днешния ден телеком операторът Виваком с стартиране на платформата EON, която се базира на 10-гигабитова оптична мрежа .

В момента междинната скорост на интернет в семействата е 50 Mbps. С новата мрежа Виваком реализира 200 пъти по-големи скорости, съобщи на виртуална конференция Атанас Добрев, основен изпълнителен шеф на компанията.

Според него, 10-гигабитовата оптична мрежа ще удовлетвори потребностите на потребителите и след 20 години при прилагане на приложения за виртуална действителност, 8К, 12К и така нататък Операторът започва мрежата през ноември в Младост, София, като до края на годината възнамерява да обезпечи достъп до услугите на 300 000  домакинства в страната.

Освен в мрежи Виваком влага и в „ потребителско преживяване ”, акцентира Добрев, визирайки неограничените предложения за мобилен интернет, които компанията разгласи неотдавна. Едновременно с въвеждане на платформата EON с три пакета услуги, компанията сменя фирмените си цветове и дизайна на магазините.

Новите услуги за телевизия и интернет ще се оферират със смарт устройство, включено във всеки пакет, който прави тв приемника „ интелигентен ”. Ако тв приемникът има вградена смарт функционалност, тогава е задоволително потребителят да изтегли съпътстващото приложение, с цел да се възползва от услугите по един и същи метод от тях на общо пет екрана – два тв приемника и три други устройства, включително компютър, таблет или смарт телефон.

EON услугите идват с четири профила с опция за персонализиране, извънредна функционалност за гласово търсене на български език, видеотека от над 10 000 заглавия (EON VOD), също преведени на български със надписи или аудио, с голям брой приложения от Android TV Store и не на последно място с детски профили и детско отдалечено.

Всички EON пакети идват със смарт устройство, което прави тв приемника „ интелигентен ”
(екранна фотография: Виваком EON пресконференция)

Виваком пуска EON услугите на пазара у нас с три пакета:

EON Light – 112 ТВ канала, 40 HD VOD, 100Mbps интернет – за 27,90 лева с Данък добавена стойност на месец при двугодишен контракт (1 лева за първите два месеца);

EON Full – 170 ТВ канала, 54 HD VOD, 500Mbps интернет – за 33,90 лева с Данък добавена стойност на месец (1 лева първите 4 месеца);

EON Premium – 210 ТВ канала, 78 HD VOD, 1Gbps интернет – за 59,90 лева на месец (1 лева първите 4 месеца).

Всеки от пакетите включва смарт бокс, съоръжение за интернет и наличните все още 4К канали (четири на брой). От компанията подчертаха, че клиентите сами могат да си конфигурират EON услугата.

Достъп до услугите на EON имат 1,5 млн. семейства все още. Инвестицията в оптичната 10-гигабитова мрежа възлиза до момента на 200 млн. лева, като до края на годината следва разширение на обсега, както и на покритието и потенциала на 5G мрежата на телекома.

Гигабитова скорост е обезпечена там, където към този момент и построена оптика до дома, до момента в който на останалите места Виваком обезпечава 100Mbps. Според представителите на компанията, до година и половина 10Gbps мрежата ще обхване цялата страна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР