Атанас Атанасов, съпредседателят на ПГ на Продължаваме промяната-Демократична България“ заяви,

...
Атанас Атанасов, съпредседателят на ПГ на Продължаваме промяната-Демократична България“ заяви,
Коментари Харесай

Ново 20! Ген. Атанасов не иска да има главен прокурор. Фигурата му била сериозен проблем

Атанас Атанасов, съпредседателят на ПГ на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ съобщи, че ще предложи закон за активността на служебните държавни управления.
„ Между двете четения ще предложа в Конституцията да има текст, че Народното събрание би трябвало да одобри закон за активността на служебните държавни управления, съобщи при дебатите по първо гласоподаване на измененията в главния закон на страната “, заяви той и посочи, че в този закон ще се разпишат доста ясно и съответно какви са пълномощията на служебния кабинет.
За обособен закон за служебните държавни управления приказва по-рано и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Атанасов счита още, че няма потребност от основен прокурор. Така е функционирала системата в Царство България, фигурата на основния прокурор е заимствана в Народна Република България от Съветския съюз и се трансформира в сериозен проблем за действие на прокуратурата, означи той, предава Лупа.
По думите му смяната в Конституцията изисква доста огромно болшинство от три четвърти. Когато се търси поддръжка, значи да бъдат събрани подписите от хора, които по някои от текстовете нямат единодушие, уточни още Атанасов. Но, акцентира той, с цел да започва законопроектът някои от нас несъмнено са създали взаимни отстъпки. Промените са вследствие на публичните упования, тъй като законът не се ползва еднообразно по отношение на всички, няма правдивост, уточни съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР