Атанас Атанасов от ПП -ДБ заговори за правителство тип Димитър

...
Атанас Атанасов от ПП -ДБ заговори за правителство тип Димитър
Коментари Харесай

Тома Биков: Надявам се, че Атанасов ще се спре на идеята за правителство тип Димитър Попов

Атанас Атанасов от Политическа партия -ДБ заприказва за държавно управление вид " Димитър Попов ".

Тогава бил на 30 години, само че помнел по какъв начин се е случило. Няколко минути по-късно повтори ексцентричната теза за държавно управление на малцинството с втория мандат. Сега няколко разяснения.

Правителство вид " Димитър Попов " е необятна коалиция с политическо присъединяване на всички парламентарни сили и с неполитическо консенсусно лице министър председател. През 1991 година в държавното управление на Димитър Попов вземат участие политически представители на Българска социалистическа партия, Съюз на демократичните сили и Български земеделски народен съюз, а Движение за права и свободи не взе участие, само че поддържа. Това държавно управление съумява да приложи непопулярни стопански промени, най-много с помощта на представителите на Съюз на демократичните сили. Ако господин Атанасов приказва за формула вид " Димитър Попов ", то би трябвало да знае, че това е доста покрай предлагането на Бойко Борисов от през вчерашния ден.

Тази формула обаче е тъкмо противоположното на формулата държавно управление на малцинството с втория мандат, която освен, че не се е случвала в България през последните 30 години, както самият Атанасов сподели, само че не се е случвала в нито една демократична страна през последните 200 години. А не се е случвала, тъй като е неуместна и отвън всякаква политическа логичност.

Предлагането на сходна структура приказва за дезориентация и екстравагантност, а тези признаци не вещаят нищо положително във връзка с решаването на политическата рецесия. Надявам се, че господин Атанасов ще се спре на концепцията за държавно управление вид " Димитър Попов " и ще убеди сътрудниците си да се включат в общите старания за излизане от рецесиите.
https://www.facebook.com/100063712809978/posts/pfbid02TwpqcTj6qXrHjyFUwv24ojJpDC49EymH1cUKxFsCQ8EyW8i67kNiAz9H5k6vpKYal/
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР