Атанас Атанасов е обсъждал реформата в службите лично с лидера

...
Атанас Атанасов е обсъждал реформата в службите лично с лидера
Коментари Харесай

Христо Иванов: Атанасов е обсъждал реформата в службите с Борисов

Атанас Атанасов е обсъждал промяната в службите персонално с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и е получил поддръжка за нея. Това разгласи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов по БТВ.

Иванов разяснява подадената оставка от Атанас Атанасов като ръководител на комисията за надзор над службите. По думите му Атанасов усетил, че е време да даде доста значим сигнал.

Сигналът бил за това дали ще се откри политическа воля да се модернизират българските служби, тъй че да сме сигурни, че служат на страната.

 „ В един миг без един телефонен диалог, се отдръпва тази поддръжка. Така не се прави “, съобщи Иванов.

Той насочи апел към партиите да се върнат на масата за договаряния и в случай че ГЕРБ имат по-добра концепция, да я предложат.

„ Николай Денков се оправи със обстановка с протестиращите. Чудя се дали Народното събрание повече попрепечи, в сравнение с да помогне. Вече няма обособени проблеми, всичко доста бързо ескалира “, сподели той.

„ Участваме във вероятното ръководство на страната, което да стартира да взема решение проблеми “, сподели той на въпрос дали са в коалиция или не с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

По думите му ръководството е толкоз положително, какъв брой е допустимо да осъществя целите си.

„ Това нещо мъчно и комплицирано. Базирано е на тежко взаимни отстъпки. Ежедневно се питаме дали си коства и дали работи. Като виждам Денков през днешния ден си коства. Като виждам оставката моя другар Атанас Атанасов си споделям още доста би трябвало да работим, тъй като тази оставка е доста сериозен сигнал “, уточни Иванов.

„ Става дума за хибридна политическа форма. В нея има програмно държавно управление и държавно управление на малцинството “, сподели той и прикани да се остави на политолозите да го наименуват.

„ Нямахме и нямаме право да не опитаме да придвижим страната напред. Това е толкоз значимо, че даже дългогодишни наши съперници като Движение за права и свободи схващат, че е добре за тях и страната да застанат до тези цели и да ги поддържат “, безапелационен бе Иванов.

По думите му е ненужно да се разяснява ролята на Движение за права и свободи в ръководството. Според него те единствено си дефинирали ролята и подкрепяли съответни цели.

Иванов уточни, че до края на декември би трябвало да имаме нова Конституция, в случай че нещо не се случи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР