Аталанта стана поредният участник на 1/8-финалите на Шампионската лига. Италианците

...
Аталанта стана поредният участник на 1/8-финалите на Шампионската лига. Италианците
Коментари Харесай

Аталанта попари Аякс в Амстердам и отново ще играе на 1/8-финал

Аталанта стана следващият участник на 1/8-финалите на Шампионската лига. Италианците реализираха най-малък триумф с 1:0 над Аякс на " Йохан Кройф Арена " и по този начин дефинитивно подпечатаха билета си за елиминациите. Домакините трябваше наложително да завоюват тази среща, с цел да изместят своя противник от 2-ата позиция в група " D ", само че съставът от Бергамо изигра срещата съвършено тактически и не даде съвсем никакви шансове на своя противник, а най-после Луис Муриел дефинитивно отхвърли нидерландците, вкарвайки победния гол в 85-ата минута.

Първото полувреме бе много скучно. И двата отбора играеха внимателно и ситуациите пред двете порти липсваха. В 20-ата минута гостите насочиха един нелош изстрел посредством Мартен де Роон, който мина над вратата. Аякс пък стигна до по-интересно състояние в самия завършек на полувремето, когато Брайън Броуби получи чудесно центриране и от близко стреля с глава, само че в ръцете на Пиерлуиджи Голини.

Втората част предложи повече страсти. В 69-ата минута домакините претендираха за дузпа за събряне на Клаас Ян Хунтелаар в наказателното поле, само че съдията подмина ситуацията и не уточни бялата точка.

В 75-ата минута Аякс стигна до най-хубавото си състояние. Дейви Клаасен бе изведен на прелестна позиция в наказателното поле, само че не съумя да преодолее вратаря.

В 79-ата минута обаче устремът на нидерландците бе пречупен, откакто Райън Гравенберх удари с ръка Алехандро Гомес в лицето и получи втори жълт и червен картон.

Аталанта се възползва от численото си преимущество и в 85-ата минута стигна и до успеха. Луис Муриел получи пас зад отбраната и невъзмутимо осъществя за 0:1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР