Аталанта спечели с 2:0 гостуването си на Монца в мач

...
Аталанта спечели с 2:0 гостуването си на Монца в мач
Коментари Харесай

Аталанта е на върха в Серия А след нова победа

Аталанта завоюва с 2:0 гостуването си на Монца в мач от петия кръг на Серия А и излезе отпред в класирането. От своя страна домакините позволиха пето следващо проваляне и са на тъкмо противоположната страна, а точно на дъното в подреждането. Двете попадения за момчетата на Джан Пиеро Гасперини бяха дело на Расмус Хойлунд (58’) и Марлон (65’, автогол).

Домакините започнаха сносно дуела и направиха прелестно усещане с изявите си през първата част. Играчите на Джовани Стропа имаха и няколко не неприятни положения пред вратата на Хуан Мусо, главно след изстрели отвън наказателното поле.

Гостите от излязоха преобразени след почивката и като че ли не помниха за сериозната бездейност, която демонстрираха през първата част. Те имаха добра опция да излязат напред още в 47-ата минута посредством Расмус Хойлунд, само че вратарят на домакините се намеси добре.

Аталанта въпреки всичко съумя да открие резултата десетина минути след началото на втората част, когато чудесно центриране отляво на Адемола Лукман бе засечено точно от датския младеж Хойлунд за 1:0.

По-малко от 10 минути по-късно те доближиха до ново попадение не без помощ и от шанса, защото една бърза топка в наказателното поле бе пратена от Марлон в личната му врата за 2:0.

Аталанта има 13 точки и към този момент е отпред в класирането и с 2 пред Наполи. Следващият уикенд те ще се изправят против Кремонезе. От своя страна Монца е на дъното в класирането с пет поредни провали и 0 точки, а през идната седмица ще би трябвало да се изправят против Лече.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР