Аталанта се върна към победите в италианската Серия А, след

...
Аталанта се върна към победите в италианската Серия А, след
Коментари Харесай

Гол с пета в добавеното време донесе драматичен успех на Аталанта в дербито с Милан

Аталанта се върна към успехите в италианската Серия " А ", откакто в едно от дербитата от 15-ия кръг надигра трагично като хазаин Милан с 3:2.

На стадиона в Бергамо Адемола Лукман даде задатък на " черно-ините " в 38-ата минута, когато негов изстрел рикошира в крайници на защитник на гостите и трансферира стража Майк Менян за 1:0.

" Росоенрите " дадоха отговор секунди преди почивката посредством Оливие Жиру, който беше прецизен с глава за 1:1 след центриране от ъглов удар на Алесандро Флоренци.



Скоро след началото на второто полувреме Лукман още веднъж изведе " бергамаските " напред в резултата, засичайки от близко подаване на преотстъпения таман от Милан Шарл де Кеталаре, само че гостите още веднъж откриха сили да изравнят, като този път прецизен за тях беше Лука Йович в 80-ата минута.

Така се стигна до шестте добавени минути на дуела, в които първо капитанът на гранда от Милано Давиде Калабрия остави своя тим с човек по-малко след изгонването си за втори жълт картон, а в 95-ата минута резервата Луис Муриел хвърли в възторг почитателите по трибуните, носейки успеха за домакините с ефектно осъществяване с пета.

С триумфа момчетата на Джан Пиеро Гасперини събраха 23 точки на 7-ото място, до момента в който с шест пункта повече тези на Стефано Пиоли са 3-и в подреждането.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР