Аталанта продължава да измуява с прекрасните си игри в Серия

...
Аталанта продължава да измуява с прекрасните си игри в Серия
Коментари Харесай

Аталанта докосва Шампионска лига, отказа Лацио от Топ 7

Аталанта продължава да измуява с прелестните си игри в Серия А. Тимът от Бергамо е на път да си обезпечи присъединяване в Шампионската лига идващия сезон след следващата си внушителна победа над мощен противник.

"Бергамаските " надвиха с 3:1 в гостуването си на един от директните съперници за Топ 7 Лацио, освен това на "Олимпико " в Рим. Гостите стигнаха до този триумф след цялостен поврат, сбъднат след почивката на напечения конфликт.

Марко Пароло откри за "орлите " рано-рано, само че Дуван Сапата, Тимоти Кастан и Берат Джимсити обърнаха развоя в интерес на гостите и по този начин ги утвърдиха в четворката на класирането единствено три кръга преди края на сезона в Италия.

А началото на мача не предвещаваше такава развръзка. Още в първата си рискова офанзива Лацио поведе, откакто Фелипе Кайседо с съвършен пас изведе Марко Пароло самичък против вратаря на Аталанта, а той го преодоля с прекрасен удар в долния десен ъгъл за 1:0.

Четвърт час след началото на мача Чиро Имобиле можеше да означи и втори гол, само че от прелестна позиция не съумя да преодолее стража на противника и статуквото се резервира. Постепенно гостите поеха самодейността и на собствен ред стигнаха до преференциална обстановка в 18-та минута, само че тогава Дуван Сапата не можа да се разпише.

Но колумбиецът се реваншира единствено четири минути по-късно. Тогава Ремо Фрьолер го изведе с необикновен пас самичък против Томас Стракоша и южноамериканецът беше безмилостен с осъществяването си в долния ляв ъгъл за 1:1.

До почивката и двата отбора имаха голям брой забавни обстановки, само че по този начин и не съумяха да ги оползотворят. Почивката пристигна при 1:1, само че след нея самодейността беше напълно на страната на Аталанта, който изкова успеха.

Йосип Иличич незабавно след почивката можеше да даде задатък на гостите, само че Стракоша го спря. Алехандро Гомес и Сапата още веднъж не бяха точни за тях, само че в 58-та минута обратът стана факт. Тогава неточност в отбраната на Лацио разреши на Алехандро Гомес да нахлуе в наказателното поле и да пусне пас на далечната греда за непокрития Тимоти Кастан, който с акуратен удар направи 2:1.

"Бергамаските " продължиха да играят по-умно, имаха самодейността и въпреки да нямаха чисти положения, не си личеше по какъв начин ще изтърван триумфа. И с цел да подковат дефинитивно, осъществиха и трето попадение. Това се случи в 76-та минута, когато Гомес центрира от корнер, Берат Джимсити надскочи отбраната и с глава от вратарското поле направи 3:1.

До края на мача не се случи нищо забавно и по този начин трите точки отпътуваха за Бергамо. С тях в актива Аталанта има към този момент 62 точки, с четири повече от петия Рома, който още има да изиграе мача си от кръга против Дженоа. Лацио е едвам осми с 55 точки.

Резултати от ранните неделни мачове в Италия:

Емполи - Фиорентина 1:0

Лацио - Аталанта 1:3

Парма - Сампдория 3:3

Сасуоло - Фрозиноне 2:2
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР