Аталанта прекъсна победната серия на Ювентус в Серия А, след

...
Аталанта прекъсна победната серия на Ювентус в Серия А, след
Коментари Харесай

Аталанта прекъсна победната серия на Ювентус

Аталанта прекъсна победната серия на Ювентус в Серия " А ", откакто в финален мач от седмия кръг на италианското футболно състезание двата отбора приключиха наедно 2:2.

    Гостите от Торино имаха задатък от два гола, а в края на мача получиха меко казано противоречива дузпа, която обаче Пауло Дибала пропусна.

    Срещата стартира по-добре за " остарялата госпожа`, която поведе с 2:0 още до 24-тата минута. Федерико Бернардсеки даде задатък на Ювентус в 21-вата минута, а три по-късно Гонсало Игуаин повиши на 2:0 след подаване точно на Бернардески.

    Домакините от Бергамо обаче бързо се върнаха в мача, откакто в 31-вата минута Матиа Калдара довкара топката във вратата на Джанлуиджи Буфон след неубедителна интервенция на италианския национал.

    Играчите на Аталанта продължиха да бъдат доста дейни и да търсят изравняването, само че при започване на второто полувреме топката попадна за трети път в мрежата им. Главният арбитър Дамато обаче анулира попадението поради нарушаване в офанзива.

  В 67-мата минута Брайън Кристанте изравни, откакто засече с глава остро центриране от лявото крило.

    Двубоят вървеше към тъждество, когато Дамато реши да удари едно рамо на Ювентус в 81-вата минута, давайки дузпа за гостите. Повторенията ясно демонстрираха, че изстрелът от фаул на Пауло Дибала се удря в рамото на Андреа Петаня, само че макар че видя ясно обстановката на ефирен екран, съдията не анулира решението си и удостовери дузпата.

    Дибала застана зад топката, само че стреля едва в левия ъгъл на Етрит Бериша и албанецът с лекост избави дузпата.

    Спечелената точка върна Ювентус на второто място в класирането с 19, колкото има и третият Интер. Водач е Наполи с цялостен актив от 21 точки след първите 7 кръга. Аталанта се намира на 11-а позиция с 9 точки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР