Аталанта не се стреми към титлата в Серия А, тъй

...
Аталанта не се стреми към титлата в Серия А, тъй
Коментари Харесай

Заради днешния футбол Аталанта няма как да се бори за титлата, смята треньорът

Аталанта не се стреми към купата в Серия А, защото тимът от Бергамо няма запаси, с цел да се конкурира с огромните клубове в Калчото, сподели старши треньорът на отбора Джан Пиеро Гасперини. Аталанта започва мощно сезона и е на второ място в класирането, на две точки зад водача Наполи. Бергамаските нямат загуба след първите 10 кръга.

" Светът на футбола тласка в посока към тимовете, които имат повече почитатели. Изглежда, че първото условие, с цел да си конкурентен, е не футболът, а броят на почитателите ", сподели Гасперини пред радио Раи.

" Ние, с нашите запаси, не можем да кажем, че ще се борим за Скудетото ", добави той.

Гасперини пое Аталанта през 2016 година и класира тима в за първи път в Шампионската лига през 2019 година, след което тимът влезе в групите на шампионата още два сезона. През предишния сезон Аталанта приключи осми в Серия А и не съумя да влезе в Европа за първи път, откогато Гасперини стана треньор.

„ Може би ще се стремим към Купата на Италия, която също е сложна цел: другояче мога да кажа, че да стигнеш до Шампионската лига три пъти поред е извънредно достижение ", добави той.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР