Атал заяви, че допълнителни 4000 войници ще бъдат поставени в

...
Атал заяви, че допълнителни 4000 войници ще бъдат поставени в
Коментари Харесай

Франция мобилизира още 4000 войници за борба срещу тероризма

Атал съобщи, че спомагателни 4000 бойци ще бъдат сложени в бойна подготвеност в границите на интервенция " Сентинел " в допълнение на 3000 военни, които към този момент вземат участие в нея. Те охраняват железопътни гари, религиозни обекти, учебни заведения и театри в цялата страна.

Вчера френското държавно управление усили степента на терористична опасност до най-високата допустима след петъчното терористично нахлуване в Москва.

Същевременно Берлин разгласи, че оценката на опасността от ислямски тероризъм за Германия остава висока, само че не се е трансформирала след нападението в концертната зала в покрайнините на Москва. 

Министърката на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер коментира пред немския всекидневник " Зюддойче Цайтунг ", че управляващите работят по догатката, че зад атаката в концертната зала " Крокус сити хол " в Подмосковието стои групировката " Ислямска страна - Хорасан ", която е отклонение на терористичната мрежа " Ислямска страна ".

Германските сили за сигурност преглеждат групировката, която е дейна основно на територията на Афганистан, като съществена опасност както за страната, по този начин и за Европа като цяло. Името Хорасан се отнася до историческо-географска централноазиатска област, обхващаща елементи от Афганистан, Узбекистан, Туркменистан, Таджикистан и Иран.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР